Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ο Χαρδούβελης στο πλευρό του Παπαδήμου

REPORTER
Σε θέση οικονομικού συμβούλου του Λουκά Παπαδήμου, θα… απαντάει κανείς εφεξής τον Γκίκα Χαρδούβελη. Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα στελέχη του τραπεζικού χώρου, με πανεπιστημιακή διαδρομή και κατάρτιση, που βρέθηκε επί σειρά ετών στον κύκλο των συνεργατών του Κώστα Σημίτη, στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού».
Ο κ. Χαρδούβελης, στέλεχος της Eurobank, ακολουθεί σήμερα τον Λουκά Παπαδήμο στο πρώτο επίσημο ταξίδι του νέου Πρωθυπουργού στο εξωτερικό, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων στις Βρυξέλλες με τον Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ, τον Ζοζέ Μπαρόζο και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Οι επαφές και οι ζυμώσεις που θα έχει ο Λουκάς Παπαδήμος στις Βρυξέλλες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες, όχι μόνο επειδή είναι το πρώτο ταξίδι του ως νέου Πρωθυπουργού, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και επειδή θα επικεντρωθεί κυρίως στην υπέρβαση του σκοπέλου των «έγγραφων δεσμεύσεων», προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση του δανείου.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως και ο Βασίλης Ράπανος, είναι από τα πρώτα στελέχη της αγοράς στα οποία στρέφεται ο Λουκάς Παπαδήμος, στην προσπάθεια να ενισχύσει εξαρχής το επιτελείο των συνεργατών του. Και να στείλει το μήνυμα, εντός και εκτός συνόρων, ότι «άλλαξαν πολλά» στην Ελλάδα, στο ύφος αλλά και το περιεχόμενο της διακυβέρνησης.