Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος βρήκε… θηλυκό Λιβάνη

Στο πρόσωπο της Χριστίνας Μανωλοπούλου, δικηγόρου από την Πάτρα και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδοκά ότι βρήκε έναν… θηλυκό Λιβάνη. Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε την έκπληξη, τοποθετώντας την κα Μανωλοπούλου σε θέση διευθύντριας του πολιτικού γραφείου του στην Ιπποκράτους, ενώ ο επί σειρά πολλών ετών εξ απορρήτων συνεργάτης του, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος προέβαλε μέχρι πρότινος ως ο επικρατέστερος για την παραπάνω θέση,
τοποθετήθηκε τελικά διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ, με αμιγώς πολιτικές αρμοδιότητες.
Η κα Μανωλοπούλου, που είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είχε ακουστεί μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Κινήματος από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως επικρατέστερη για να αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου. Τελικά, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε για τη θέση της εκπροσώπου Τύπου τη Φώφη Γεννηματά, ποντάροντας στην εμπειρία της, καθώς και στο γεγονός ότι αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για την κοινωνική βάση του Κινήματος.
Εκτός από τη Χριστίνα Μανωλοπούλου και τον Στέλιο Αγγελούδη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε χθες και σε άλλες κινήσεις επιλογής επιτελικών στελεχών, που δείχνουν τις προθέσεις του για το πώς θα κινηθεί το ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές, αλλά και μετά την αναμέτρηση.
Πιο συγκεκριμένα, Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Νίκος Σαλαγιάννης, με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο να παραμένει… εντός Ιπποκράτους, καθώς θα συνδράμει στα οικονομικά του Κινήματος, ενώ τον τομέα του Οργανωτικού, εξαιρετικά κρίσιμο για τις εκλογές που έρχονται, αναλαμβάνει ο βουλευτής Ευάγγελος Αργύρης.