Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Είναι καλύτερος της Μακάμπι

Η Μακάμπι έκανε χθες το 2-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό και ευελπιστεί την Πέμπτη να πάρει την 3η νίκη που θα την στείλει στην Κωνσταντινούπολη. Οι Έλληνες από την άλλη δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τελειώσουν το φετινό τους ευρωπαϊκό ταξίδι εκεί που το παράτησε, στην αρχή της σεζόν, και η ποδοσφαιρική ομάδα.

Σε ότι έχουμε δει ως τώρα, κανείς δεν έχει πειστεί πως οι Ισραηλινοί είναι καλύτεροι των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας. Οι πράσινοι στο 1ο παιχνίδι έκαναν περίπατο. Στους άλλους 2 αγώνες, με σβηστές τις μηχανές, κατά την μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων, έχασαν στις λεπτομέρειες τη νίκη. Αν την περασμένη Πέμπτη στο Ο.Α.Κ.Α. καθυστέρησε σημαντικά να μπει στο παιχνίδι και βάσει γενικότερης εικόνας ίσως και δίκαια να έχασε τελικά, χθες στη NOKIA Arena δικαιούταν κάτι παραπάνω. Στο β΄ μέρος ο Ομπράντοβιτς είδε τους παίχτες του να εφαρμόζουν στο ακέραιο τις οδηγίες του και το τριφύλλι ροκάνισε την διαφορά των 15 πόντων που είχε δημιουργήσει η Μακάμπι. Η νίκη κρίθηκε στην αστοχία των πράσινων σε 2-3 σουτ που θα μπορούσαν, αν είχαν μπει, να διαμορφώσουν ένα αλλιώτικο αποτέλεσμα.
Στο «καμίνι» των Ισραηλινών φιλάθλων, οι διαιτητές σαφώς επηρεασμένοι, σφύριζαν αλλοπρόσαλα ορισμένες φορές. Δεν ήταν όμως ο κύριος λόγος της ήττας. Συγκεκριμένοι παίχτες βρέθηκαν σε κακή βραδιά, η ομάδα άργησε να «μπεί» στο παρκέ και η αστοχία από την γραμμή των 3 πόντων ήταν μοιραία. Ο Παναθηναϊκός σε καμία στιγμή του αγώνα δεν πέρασε μπροστά στο σκορ. Η μεθοδικότητα όμως και η συνέπεια στο πλάνο του προπονητή, έφεραν τα πάνω κάτω και αν υπήρχε λίγο περισσότερο προσοχή θα μπορούσε να κλαπεί η νίκη.
Ο Μπλάτ έπαιξε με τον Σχορτσιανίτη, εκμεταλλεύτηκε το φόρτωμα με φάουλ των ψηλών του Παναθηναϊκού και βρήκε λύσεις από τον Χέντριξ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Η ομάδα του Τελ Αβίβ όμως δεν έπεισε πως αξίζει την πρόκριση, επειδή παίζει καλύτερο μπάσκετ. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως απέναντι σε έναν απλά καλό και συγκεντρωμένο Παναθηναϊκό, δεν έχει καμία ελπίδα πρόκρισης.
Η σειρά έχει οδηγηθεί εδώ βάσει της απόδοσης των πράσινων. Αυτό όμως πρέπει να το αποδείξουν οι ίδιοι οι καλαθοσφαιριστές του τριφυλλιού, μέσα στο «ζωγραφιστό». Δεν αρκεί να το υποστηρίζουμε εμείς. Τελευταία ευκαιρία την Πέμπτη το βράδυ!