Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ν.Δ. ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ… ΒΕΝΙΖΕΛΟ!

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για πρώτη φορά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (20-03) ως αρχηγός του κόμματός του, επέκρινε τη ΝΔ που ζητά αυτοδυναμία λέγοντας: «Κάποιοι ζητούν μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, εμείς ζητούμε μια αυτοδύναμη Ελλάδα».

Είναι απόλυτα κατανοητό ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει να διακατέχεται από ηττοπάθεια.
Τα όσα λέει, όμως, για την επιδίωξη αυτοδυναμίας:
Αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις.
Διαψεύδουν τον ισχυρισμό του ότι θα λέει την αλήθεια.
Όσα μας λέει σήμερα περί αυτοδυναμίας είναι τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που έλεγε κάποτε.
Ιδού μια γεύση της σύγκρουσης Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου:
Στις 27/5/2007, στην «Ελευθεροτυπία» έλεγε: «Οι «μεγάλοι συνασπισμοί» είναι μεταβατικές καταστάσεις ανάγκης, που αλλοιώνουν θεμελιώδεις παραδοχές της σύγχρονης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, στην οποία η διάκριση μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας είναι εγγύηση θεσμικής ισορροπίας, αλλά και διαφάνειας. Εγγύηση υπέρ των ίδιων των πολιτών».
Στις 2/7/2007, στο «Έθνος» έλεγε: «Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων που μπορεί να τις παρακολουθεί και να τις ελέγχει ο πολίτης, χωρίς παρασκηνιακές και αδιαφανείς συνεννοήσεις. Είμαι συνεπώς υπέρ των αυτοδύναμων κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών, που έχουν, στη συνέχεια, την ικανότητα και τη φρόνηση να διαμορφώσουν πολύ ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις».
Στις 6/10/2008, στα «Νέα» έλεγε: «Η στόχευση της αυτοδυναμίας είναι ούτως ή άλλως βασική προϋπόθεση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης που επιτρέπει σ’ ένα κόμμα εξουσίας να αποκτήσει την πρωτοβουλία των πολιτικών και θεσμικών κινήσεων στο μετεκλογικό σκηνικό».
Στις 6/12/2008, στην «Ελευθεροτυπία» έλεγε: «Θεωρώ συνεπώς ότι είναι, όχι μόνο θεμιτός, αλλά και αναγκαίος στόχος για το ΠΑΣΟΚ η κοινοβουλευτική αυτοδυναμία ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας και προγραμματικής σαφήνειας, αλλά και ως βάση για τη διαμόρφωση των ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συνεργασιών που είναι αναγκαίες για να κυβερνηθεί με άλλο δημόσιο ήθος και με πολιτική αποτελεσματικότητα ο τόπος».
Στις 5/9/2009 στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» έλεγε: «Άρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρώτη προτίμηση του ΠΑΣΟΚ, ο στόχος, είναι η αυτοδύναμη πλειοψηφία. Ο πολίτης, την επομένη ημέρα θέλει να έχει μια κυβέρνηση που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ευθύνες και όχι μια αόριστη κατάσταση διαπραγματεύσεων, διαβουλεύσεων και ανταλλαγών κομματικών θέσεων και πυρών».
Στις 6/9/2009 στο «Έθνος» έλεγε: «Η αυτοδυναμία είναι αριθμητικά και πολιτικά απολύτως εφικτή. Την επομένη των εκλογών οι πολίτες δεν θέλουν αβεβαιότητα και διαβουλεύσεις, αλλά μια σταθερή κυβέρνηση, ικανή να αναλάβει μεγάλες πρωτοβουλίες και να δώσει ρυθμό στη χώρα».
Στις 26/9/2009 στην «Ημερησία» έλεγε: «Θεωρώ ότι το ένστικτο και η ωριμότητα του λαού θα τον οδηγήσει σε μία επιλογή πολιτικής σταθερότητας και προγραμματικής καθαρότητας. Αλλά μιλάμε για μία νέου τύπου αυτοδυναμία, όχι αυτάρεσκη, αλλά έτοιμη να οργανώσει τις αναγκαίες εθνικές συναινέσεις και τις αναγκαίες κοινωνικές συμφωνίες για να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται».
Στις 27/9/2009 στον «Αγγελιοφόρο» έλεγε: «Όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει και θα κατακτήσει την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά η αυτοδυναμία αυτή θα είναι «νέου τύπου».».
Στις 30/9/2009 στη «Νίκη» έλεγε: «Μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλοιώνει τα δεδομένα ενός σύγχρονου, δημοκρατικού κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης. Καταργεί τη διάκριση μεταξύ κυβερνητικής πλειοψηφίας και αντιπολιτευόμενης μειοψηφίας, ακυρώνει τη λειτουργία των θεσμικών αντιβάρων, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της διαφάνειας, ενισχύει τον κομματισμό στο κράτος και ενθαρρύνει μία μαξιμαλιστική και ανέξοδη αντιπολίτευση εκ μέρους των μικρών κομμάτων που έχουν, ούτως ή άλλως, μέτωπο με τον «δικομματισμό».
Την 1η/10/2009 στα «Νέα» έλεγε: «Τώρα, η αυτοδυναμία είναι η εγγύηση της σταθερότητας και της προγραμματικής σαφήνειας, αλλά επιπλέον η βάση για την οικοδόμηση μεγάλων εθνικών συναινέσεων και μεγάλων κοινωνικών συμφωνιών, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ευρύτερη δυνατή στήριξη των πρωτοβουλιών που οφείλει να πάρει μια νέα κυβέρνηση».