Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι μετρήσεις δείχνουν Μεϊμαράκη

Με την κλεψύδρα της προεκλογικής περιόδου να αδειάζει, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων πολλαπλασιάζουν τις κυλιόμενες έρευνες τις οποίες πραγματοποιούν, κυρίως με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, προκειμένου να έχουν νωρίς και σχετικά εγκαίρως, μια μάλλον ξεκάθαρη εικόνα της δυναμικής που εμφανίζουν τα κόμματα.
Όπως και συγκεκριμένοι υποψήφιοι, τουλάχιστον στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, εκεί όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τα «βαριά χαρτιά» των κομμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Β’ Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται να έχει προβάδισμα έναντι των συνυποψηφίων του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάτι που επιβεβαιώνεται από δυο έρευνες οι οποίες ολοκληρώθηκαν στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, τα αποτελέσματα των οποίων γνωστοποιήθηκαν στα κομματικά επιτελεία.
Ο άλλοτε Γραμματέας της Ρηγίλλης διατηρεί παραδοσιακά σημαντικό προσωπικό ακροατήριο στη Β’ Αθηνών, και σχεδόν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση πλασάρεται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Στις εκλογές που έρχονται ωστόσο, οι δημοσκόποι δηλώνουν προφανή αδυναμία να προβλέψουν με βεβαιότητα τις πιθανότητες των επιμέρους υποψηφίων, μιας και το δείγμα που προκύπτει από τις έρευνές τους, είναι εξαιρετικά ρευστό.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ωστόσο διατηρεί συγκριτικά πλεονεκτήματα, καθώς πέραν της βαθιάς γνώσης και της απευθείας επαφής με τον κομματικό μηχανισμό, στην παρούσα χρονική συγκυρία, και με τις ιδιότητες τόσο του προέδρου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, όσο και του Τομεάρχη της ΝΔ, αρμόδιου για την εκλογική αναμέτρηση, λειτουργεί συσπειρωτικά, και με ρόλο συντονιστή της μάχης για τη Συγγρού.