Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η… εξαίρεση, σε μια εποχή ασχήμιας

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η σχέση… πάθους της βρετανικής κοινωνίας με την Κέιτ Μίντλετον, είχε διαπιστωθεί σε πλείστες περιπτώσεις, πολύ καιρό προτού νυμφευθεί τον διάδοχο του θρόνου Γουίλιαμ. Προτού δηλαδή… μετονομαστεί σε Αικατερίνη, δούκισσα του Κέμπριτζ.
Δεν προκαλεί λοιπόν καμία έκπληξη το γεγονός ότι ψηφίστηκε ως η πιο καλοντυμένη διασημότητα της Μεγάλης Βρετανίας, μια διάκριση που στο παρελθόν είχαν κερδίσει σημαντικές προσωπικότητες του νησιού.
Η Κέιτ Μίντλετον έχει καταφέρει να περάσει στο υποσυνείδητο της βρετανικής κοινωνίας το προφίλ της «διαδόχου» της πριγκίπισσας Νταϊάνα, της αδικοχαμένης μητέρας του Γουίλιαμ.
Εξαιρετικά προσιτή στους απλούς πολίτες, πολύ μακριά από το απρόσιτο προφίλ της βασιλικής οικογένειας, η Κέιτ Μίντλετον συγκεντρώνει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε δημόσια εμφάνισή της.
Ακόμη και στο εξωτερικό, όπου βρέθηκε μαζί με τον Γουίλιαμ, οι εκδηλώσεις θαυμασμού προς το πρόσωπό της, έφτασαν τα όρια της… λατρείας.
Ενώ, κανείς δεν ξεχνάει ότι μερικές εβδομάδες μετά τους βασιλικούς γάμους, εθεάθη σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, να ψωνίζει μόνη, κρατώντας ένα καρότσι. Είναι από τις ιστορίες, που οι Βρετανοί λατρεύουν να παρακολουθούν στην καθημερινότητά τους.