Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς ξεκινάει “Ανένδοτο”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η χθεσινή, σκληρή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για την αποτροπή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος από τον Γιώργο Παπανδρέου, ήταν ο πρόλογος του πολιτικού «Ανένδοτου», που αποφάσισε να κηρύξει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς θα καλέσει πανστρατιά των στελεχών του κόμματος, εκτιμώντας ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, και χρειάζεται ένα τελευταίο… φύσημα, για να αποτελέσει παρελθόν από την εξουσία, μέσω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ιστορικής, εθνικής ευθύνης που πέφτει στους ώμους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να σταθεί εμπόδιο στα σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα.
Με τη διατύπωση ενός εθνικού λόγου, που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, και θα εγγυάται την ομαλή συνέχιση της πορείας της χώρας, και τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει και ευρύ κύκλο περιοδειών σε όλη τη χώρα.
Προκειμένου να πολλαπλασιάσει την πολιτική πίεση στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, δρομολογώντας ουσιαστικά τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, που θα οδηγήσουν σε λύση του σημερινού αδιεξόδου.