Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η ΔΑΚΕ Ι.Τ διαφώνησε με τις αποφάσεις της ΓΣΕΕ

Η ΔΑΚΕ κατέθεσε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση  την Παρασκευή

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού κατατέθηκαν οι θέσεις και οι απόψεις όλων των παρατάξεων, πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία και χωρίς τη συμμετοχή της ΔΑΚΕ, η οποία κατέθεσε πρόταση απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή 4/11/2011 με κυρίαρχο αίτημα τη μη διεξαγωγή δημοψηφίσματος,
 όπως αυτό προτάθηκε απ’τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μιας και η πρόταση αυτή κατ’ουσίαν είναι τυχοδιωκτική και προσπαθεί μέσα από εκβιαστικά διλήμματα να προσυπογράψει και να νομιμοποιήσει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια, η οποία φτωχοποιεί το σύνολό της ελληνικής κοινωνίας και οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και χρεοκοπία.
Οι αγώνες των εργαζομένων σ’αυτά τα δύο χρόνια της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρωθούν με ένα ακόμη ψευτοδίλημμα των ανίκανων και των έσχατων που κυβερνούν τη χώρα.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, με τις οποίες διαφωνήσαμε αλλά θεσμικά θα τις στηρίξουμε, θα κινούνται στην κατεύθυνση των μέχρι τώρα αγώνων για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων, των δικαιωμάτων και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.
Κάθε άλλη θέση απ’ όπου κι αν εκφράζεται, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα την αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Η ΔΑΚΕ-ΓΣΕΕ πέρα και έξω από κομματικές εξαρτήσεις και σκοπιμότητες, θα συνεχίσει αταλάντευτη τον αγώνα της για μια καλύτερη Ελλάδα.
Για την ελπίδα της Ελλάδας, για την Ελλάδα της ελπίδας.
Γιατί υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.