Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε: «Νέα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτουν μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Αρχής, η οποία αναθεωρεί τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς της περιόδου 2005-2010».
«Αυτά ακριβώς θα μεταφέρω σήμερα στη Βουλή», είπε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είναι και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.
Ο Αχαιός Βουλευτής είπε:
«Οι αλλαγές αυτές είναι ιδιαίτερα βολικές για τη σημερινή κυβέρνηση, αφού βελτιώνουν τα δημοσιονομικά μεγέθη επί των ημερών της, διευκολύνοντάς την να πετύχει τους στόχους της για τη φετινή ύφεση, ενώ αντιθέτως επιδεινώνουν τα στοιχεία επί κυβερνήσεως Ν.Δ.».
Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος απεκάλυψε ότι στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. όλοι περίμεναν ότι η αναθεώρηση θα έδειχνε βαθύτερη ύφεση το 2010 και τελικά προέκυψε μικρότερη, ενώ έριξε βόμβα λέγοντας ότι τα διορθωμένα αποτελέσματα καθιστούν αναξιόπιστο με βούλα το Σχέδιο του Προϋπολογισμού που από σήμερα στη Βουλή συζητούμε.
Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δεν «προσαρμόζει» μόνο την ύφεση, αλλά και «μικραίνει» το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του 2010 κατά περίπου 3 δις. Ευρώ, σε σύγκριση με τα προηγούμενα στοιχεία της. Ετσι καθιστά αυτομάτως εσφαλμένα τα νούμερα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012.
Με βάση τα όσα δημόσια είπε η κ. Ζωή Γεωργαντά, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τέως Μέλος ΕΛ.ΣΤΑΤ., εγείρεται μέγα πολιτικό ζήτημα αφού σύμφωνα με την ίδια, η δικαιολόγηση της αναθεώρησης είναι πλήρως αδιαφανής και γενικόλογη. Δεν εξηγεί ποιες ήταν οι «νέες πηγές» που οδήγησαν σε «νέες εκτιμήσεις» και ποια είναι η «βελτιωμένη μεθοδολογία» που χρησιμοποιήθηκε».
Μάλιστα από τα ερτζιανά έστειλε μήνυμα, αφού με νόημα υπενθύμισε ότι υπάρχει σαφής δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.
Οι λόγοι, μετά τις επίμονες και συνεχείς αποκαλύψεις της κας Γεωργαντά, είναι προφανείς γιατί φτάσαμε εδώ.
Μία μόνον Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να διερευνήσει:
- Πως φτάσαμε στο μνημόνιο και πριν στη μυστική συμφωνία με το ΔΝΤ.
- Πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω.
- Πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης.
- Τι ακριβώς έγινε με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Στη συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος εκλήθη να αξιολογήσει και να κρίνει την κυβέρνηση Παπανδρέου με αφορμή τα «γενέθλιά» της και καυστικά απάντησε:
«Δύο χρόνια συμπληρώνονται κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. «Ήλθον αλλά δεν παρήλθον» το κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον.
Μόνον όποιος δεν θέλει να το δει δεν το βλέπει. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ίχνος πολιτικής εντιμότητας απέναντι στους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν και ίχνος αξιοπιστίας στο εξωτερικό. Βαρέθηκαν όλοι τα ψέματά της, τις καθυστερήσεις της.
Ο λογαριασμός δεν βγαίνει με τίποτα, παρά τις πρωτοφανείς θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
Θα ζητήσει κανείς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συγγνώμη, τώρα που υπάρχει η παραδοχή και από το ΔΝΤ ότι το Μνημόνιο απέτυχε κι ότι χρειάζεται άλλη συνταγή για την Ελλάδα;
Η πλήρως παραδομένη κυβέρνηση στις διαταγές των δανειστών μας έχει ξεμείνει και βαδίζει και χωρίς σχέδιο διαφυγής και αυτό είναι εμφανές και εμπεδωμένο απ’ όλους.
Αξιοθρήνητη η εικόνα της κυβέρνησης.
Πληρώνουμε την αναξιοπιστία της δυναστείας Γ. Παπανδρέου. Τη μεγαλογλωσσία και τη διγλωσσία .
Ο Γ. Παπανδρέου και οι κηπουροί του μας οδήγησαν σε ένα φαύλο κύκλο.
Ακουσα να λέει Υπουργός του Παπανδρέου, πρώτα τους κοροϊδέψαμε με ψεύτικα στοιχεία και ανεξέλεγκτα ελλείμματα, μετά τους είπαμε σε όλα «ναι» υπογράφοντας ένα Μνημόνιο – θανατική καταδίκη και εν συνεχεία δεν κάναμε τίποτα απ’ αυτά που υπογράψαμε και το γυρίσαμε στις μπλόφες. Κατόπιν όλων αυτών, ουδείς εκπλήσσεται ακούγοντας τον επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Αντόνιο Μπόρκες να λέει ότι δεν βιάζεται να μας δώσει την έκτη δόση.
Δυόμιση μήνες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, και ενώ η κατάσταση στην ελληνική οικονομία, αντί να βελτιώνεται, σημειώνει ραγδαία επιδείνωση.
Η Τρόικα αναγνωρίζει αυτό που από την αρχή επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και για το οποίο δεν έχει σταματήσει να επιμένει για αλλαγή στη συνταγή της οικονομικής πολιτικής, με στόχο να επανέλθει η ελληνική οικονομία από τη βαθιά ύφεση, στην οποία έχει βυθιστεί, σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Αντόνιο Μπόρχες μάλιστα συνέδεσε τη συμμετοχή του Ταμείου στη νέα στήριξη με την αλλαγή οικονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.Δεν είναι ένα θέμα που περιλαμβάνεται μόνο στην πολιτική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά πλέον είναι δεδομένο ότι για να ξεφύγει η οικονομία από το σημείο μηδέν χρειάζεται επειγόντως αλλαγή πολιτικής».