Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας


Παρά το ότι αναμενόταν μαραθώνια η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας, καθώς σημειώθηκαν διαφορές στην κοστολόγηση των μέτρων. Νέο ραντεβού την Τρίτη. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτραΟλοκληρώθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας που είχε ξεκινήσει στις 19:20 το απόγευμα της Δευτέρας.
Παρά το γεγονός ότι είχε προαναγγελθεί ότι θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τελικά τελείωσε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας και θα επαναληφθεί την Τρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεδιάσκεψη αναβλήθηκε για 4 ώρες, παρατείνοντας την αγωνία (ήταν προγραμματισμένη για τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας). Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τη συζήτηση "ουσιαστική" και "παραγωγική", ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν διαφορές ως προς την κοστολόγηση των μέτρων.Η τρόικα αμφισβητεί τους υπολογισμούς της κυβέρνησης και έτσι το πρωί της Τρίτης, τεχνικές ομάδες που βρίσκονται στην Αθήνα θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Μετά τον έλεγχο, το απόγευμα της Τρίτης Βενιζέλος και τρόικα θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.Κανείς πάντως δεν μπορεί να προβλέψει, πότε θα υπάρχει τελικό αποτέλεσμα και πότε θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα.Σημειώνεται, ότι από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πλασκοβίτης.
news247.gr