Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

“Περίεργο” κλίμα με Βενιζέλο

                                                          NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ένα «περίεργο» κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στις παρυφές του κυβερνητικού σχήματος, με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να δέχεται βολές, κυρίως παρασκηνιακές, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκτιμούν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης στον χώρο της οικονομίας, οδηγεί το Κίνημα σε εκλογική συντριβή.
Έτσι, μετά από διαρροές που έγιναν σήμερα, περί «αποστάσεων» της Κομισιόν από την πολιτική Βενιζέλου, αναφορικά με την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων, ήρθε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, να δώσει μια άλλη διάσταση στη χθεσινή σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν την κρίση.
«Τα ΜΜΕ είχαν πάντοτε μια κριτική στάση, και αυτός είναι ο ρόλος τους. Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τα ΜΜΕ να κάνουν κριτική. Καλύτερα να έχουμε ΜΜΕ που να κάνουν κριτική, παρά να μην έχουμε καθόλου ΜΜΕ. Η κριτική χρειάζεται, έστω κι αν ορισμένες φορές θεωρείται από πολλούς υπερβολική», δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος… διόρθωσε τη χθεσινή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο σκέλος των ευθυνών των ΜΜΕ.
Δεν πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ο κατεξοχήν πολιτικός υπεύθυνος για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Γιώργο Παπανδρέου, και έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος των μεγάλων αλλαγών στην ΕΡΤ.