Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επικύρωσε το νέο υποβιβασμό του Ηρακλή η ΕΠΟ

Χωρίς καν να μπει η υπόθεση σε συζήτηση, το ΔΣ της ΕΠΟ επικύρωσε τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Γ' Εθνική, λόγω της προσφυγής του στα πολιτικά δικαστήρια. Έτσι, ο “γηραιός” πέφτει δύο κατηγορίες μέσα σε τρεις μήνες!
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Ηρακλής στο Διοικητικό Εφετείο εκδικάζεται το πρωί της Τρίτης. Εκεί ο “γηραιός” θα προσπαθούσε να ακυρώσει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για υποβιβασμό στη Β' Εθνική λόγω πλαστογραφίας, όμως πλέον είναι αντιμέτωπος με ακόμα μεγαλύτερο υποβιβασμό, αυτή τη φορά για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.
Ωστόσο, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η διοίκηση της ΠΑΕ θα προσπαθήσει να ανατρέψει και αυτήν την απόφαση. Άλλωστε, με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, δεν προβλέπεται υποβιβασμός για την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Αντίθετα, αυτό που προβλέπεται είναι αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρι να αποσυρθεί η προσφυγή. Δηλαδή, ο Ηρακλής θα έχανε στα χαρτιά όλους τους αγώνες του για όσο είναι εν ισχύ η εκδίκαση της υπόθεσής του και ασφαλώς αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως βασικό επιχείρημα στην υπερασπιστική γραμμή της ομάδας.