Οι επιθέσεις της κυβέρνησης Obama κατά των στόχων της ISIS στη Συρία τη Δευτέρα δεν θα πρέπει να προξενούν έκπληξη, καθώς αποτελούν τμήμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου. Το γεγονός που προξενεί την μεγαλύτερη απορία, όμως, είναι ότι οι Η.Π.Α επιτέθηκαν κατά μίας ακόμη τζιχαντιστικής ομάδας, της Οργάνωσης Khorasan (σ.σ. pentapostagma.gr – Χορασάν) και εν συνεχεία προχώρησαν στη διόγκωση της υποτιθέμενα άμεσης απειλής που θέτει αυτή η οργάνωση.
Όλως περιέργως, το ιστορικό και οι κινήσεις της Ομάδας Χορασάν είναι κυριολεκτικά άγνωστες, και οι αξιωματούχοι δεν ανέφεραν τίποτα για την ύπαρξή της έως και την προηγούμενη εβδομάδα . Η οργάνωση υπολογίζεται ότι διαθέτει 50 ένοπλους μαχητές ενώ εντελώς ξαφνικά αποτελεί την νέα πρόφαση για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Και σε αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να προσθέσουμε ότι οι επιθέσεις της Δευτέρας οδήγησαν στον θάνατο 30 από τους 50 μαχητές της οργάνωσης..
Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Peter King ισχυρίζεται ότι γνώριζε σχετικά με την ύπαρξη της οργάνωσης, λέγοντας ότι τα μέλη του Κογκρέσου προειδοποιούσαν για τη δράση της Ομάδας Χορασάν «αρκετούς μήνες πριν» και ότι το όνομα της οργάνωσης αποτελούσε υποτιθέμενα μια “άκρως απόρρητη” πληροφορία.
Άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η ομάδα, πέραν του ονόματός της, ήταν γνωστή για την ύπαρξή της εδώ και ένα χρόνο. Βέβαια, οι διασυνδέσεις της al-Qaeda με του τζιχαντιστές της Συρίας, στο Χαλέπι, δεν αποτελεί καμία φοβερή ανακάλυψη… Με αυτόν τον τρόπο όμως προσπαθούν οι Η.Π.Α να «ισχυροποιήσουν την προπαγάνδα» για την επικινδυνότητα της Ομάδας Χορασάν;
Ομάδα Χορασάν και Ιράν
Το Ιράν αποτελεί τη λέξη-«κλειδί» για να ισχυροποιηθεί η υποτιθέμενη απειλή που θέτει η Οργάνωση Khorasan. O ηγέτης της οργάνωσης, ο Muhsin al-Fadhli, θεωρείται από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α ότι αποτέλεσε τον ηγέτη της «al-Qaeda στο Ιράν» τουλάχιστον έως και τον Μάιο, γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι αδύνατον να ήταν ενεργή η δράση του σε οποιαδήποτε επικίνδυνη ομάδα στη Συρία για ένα ολόκληρο έτος.
Επίσης, το ίδιο το επιχείρημα για την δράση της al-Qaeda στο Ιράν είναι και αυτό εξαιρετικά αμφίβολο. Χρησιμοποιήθηκε όταν η κατάσταση στο Αφγανιστάν (ή πριν από εκεί στο Ιράκ) εξελισσόταν άσχημα, και οι Η.Π.Α χρειάζονταν απεγνωσμένα έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Το Όνομα Χορασάν ταιριάζει καλύτερα για τους σκοπούς της αμερικανικής προπαγάνδας, καθώς το Χορασάν είναι περιοχή του Ανατολικού Ιράν.
pentapostagma.gr