Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Θεσσαλονίκη: Το χτύπημα των 205.000€ σε πολυτελή βίλα - Η οικιακή βοηθός δεν ήταν τελικά τόσο αθώα όσο έδειχνε!

Η οικιακή βοηθός οργάνωσε ένα σχέδιο που μπέρδεψε τόσο τους αστυνομικούς όσο και την εργοδότριά της...

Η υπόθεση απασχόλησε για πρώτη φορά τις αρχές στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη, όταν η ιδιοκτήτρια της βίλας διαπίστωσε πως είχε κάνει φτερά το χρηματοκιβώτιο του σπιτιού. Οι υποψίες δεν είχαν πέσει στην οικιακή βοηθό για δύο λόγους.

Ο πρώτος ήταν πως την ώρα του χτυπήματος ήταν μαζί με την ιδιοκτήτρια και ο δεύτερος ήταν το γεγονός πως η ίδια δεν είχε δώσει κακά δείγματα όσο εργαζόταν. Μάλιστα η ιδιοκτήτρια επέμενε στους αστυνομικούς, ότι η γυναίκα που δούλευε στο σπίτι, δεν είχε απλώσει χέρι σε χρήματα και κοσμήματα σε στιγμές που θα μπορούσε.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα και ένα χρόνο μετά ξεσκέπασαν την αλήθεια. Η οικιακή βοηθός από τη Γεωργία, μπορεί να μην υλοποίησε την κλοπή, αλλά ήταν εκείνη που την οργάνωσε. Όπως διαπιστώθηκε δύο εκ των δραστών μπήκαν στο σπίτι και εκμεταλλευόμενοι την απουσία της ενοίκου και με τη συνδρομή συνεργού τους, που είχε αναλάβει το ρόλο του "τσιλιαδόρου", αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο.

Από την αξιοποίηση των στοιχειών προέκυψε ακόμη ότι, οι δράστες γνώριζαν τις κινήσεις της ενοίκου και τη λεία που θα αποκόμιζαν, από την 41χρονη οικιακή βοηθό. Για την ιστορία το χρηματοκιβώτιο έκρυβε πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφή και μία φωτογραφική μηχανή, συνολικής χρηματικής αξίας που υπερβαίνει τα 205.000 ευρώ.