Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αίσιο τέλος για το βρέφος

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια του μόλις τεσσάρων μηνών βρέφους που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η κραυγή αγωνίας της οικογένειας του μωρού και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κινητοποίησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το βρέφος θα διακομιστεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου.
Της Νικολέττας Μπούκα


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού ανέρχεται σε 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να καταβληθεί μέσω της διαδικασίας του Ε-112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία. Το δ.σ. του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο, αν και χρεοκοπημένο, έχει αρνηθεί την ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο φυσικά ήταν ανεπαρκές για τη μετάβαση του βρέφους στο εξωτερικό.
«Το παραπάνω περιστατικό κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, παρότι δεν έχει την εποπτεία του ΤΠΕΤ. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με προσωπική του παρέμβαση κάλυψε το υπολειπόμενο ποσό, χάρη στην ευγενική συνδρομή του κ. Ταμβακάκη, της κ. Σάλλα και της κ. Λάτση. Το βρέφος θα μεταφερθεί άμεσα στη Βρετανία με μέριμνα του ΕΚΑΒ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.