Τα μέλη της Ν.Ε. του Συνασπισμού Χαλκιδικής με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κασσάνδρας και συναντήθηκαν διαδοχικά με το δήμαρχο κ. Παπαγιάννη και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου κ. Κουτσονικόλα.
Στη συνάντηση με το δήμαρχο αλλά και με τον πρόεδρο των εργαζομένων συζήτησαν τα οξυμένα προβλήματα του δήμου Κασσσάνδρας, ο οποίος έχει 16.000 μόνιμους κατοίκους αλλά τους θερινούς μήνες ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δέχεται περίπου 300.000 τουρίστες είτε για ολιγοήμερες διακοπές είτε για όλη τη θερινή περίοδο, αφού υπάρχουν παραθεριστικές κατοικίες κυρίως των Θεσσαλονικέων. Αυτό εκ των πραγμάτων δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα όταν οι υπηρεσίες και το προσωπικό του δήμου αποτελείται από 135 εργαζόμενους ενώ στην καθαριότητα υπάρχουν μόνο 12 άτομα, χωρίς δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού τουλάχιστον για τους 5-6 μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου.
Επίσης, συζήτησαν με το δήμαρχο μεταξύ άλλων, τα 25εκ.ευρώ χρέος από τους δύο δήμους που συννενώθηκαν, το κλείσιμο της ΔΟΥ, την υποστελέχωση του ΕΣΥ και του παραρτήματος του ΙΚΑ, τα θέματα σχολικής στέγης, που είχε αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στη βουλή, τα θέματα μεταφοράς μαθητών που περνούν από 1/1/2012 στους δήμους, τη λειτουργία των λουτρών Αγίας Παρασκευής, το ΓΠΣ, την κατασκευή των οδικών αξόνων στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής τις απολλοτριώσεις και τις αποζημειώσεις των θιγόμενων, τις δασικές εκτάσεις και το φυσικό περιβάλλον, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, τους βιολογικούς, το θαλλάσιο μέτωπο και το λιμάνι Σκιώνης, τις ανεπαρκείς υποδομές ενός δήμου που το καλοκαίρι «βουλιάζει» από κόσμο, την κινητικότητα Ρώσων επενδυτών, την οικονομική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας, τα χαράτσια της ΔΕΗ και την κίνηση δημοτών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμμανατίδου δήλωσε: «Ο δήμος Κασσάνδρας στο νομό Χαλκιδικής είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της διοικητικής μεταρρύθμισης του “Καλλικράτη”. Ένας δήμος που ενώ βρίσκεται κοντά στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί για τους Θεσσαλονικείς τον πιο κοντινό τόπο «απόδρασης», αδυνατεί να εξυπηρετήσει όχι μόνο τους τουρίστες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους. Δυστυχώς οι επιλογές της κεντρικής διοίκησης έχουν επιφέρει οικονομική ασφυξία στους ΟΤΑ».