Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η Φώφη στην Α’ Αθηνών και… στην ηγεσία

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Φώφη Γεννηματά, με την πλήρη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου, μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι οι διαφορές του παρελθόντος έχουν εξαλειφθεί, και οι δυο επίγονοι των πλέον ιστορικών οικογενειών του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε «εγκάρδια συνεννόηση» για το μέλλον του Κινήματος.
Η επιστροφή της Φώφης Γεννηματά στην κεντρική πολιτική σκηνή, αναμένεται να ανατρέψει τις ισορροπίες κορυφής στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς διατηρεί υψηλή δημοφιλία στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς και έναν ισχυρό κομματικό μηχανισμό. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις φίλιες παπανδρεϊκές δυνάμεις, η επάνοδος της Φώφης Γεννηματά αναμένεται πανηγυρική, με πρόθεση να εξασφαλίσει την πρωτιά, και δεκάδες χιλιάδες ψήφους, που θα στείλουν ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, και τις ισορροπίες ενόψει διαδοχής.
Η συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά στην Α’ Αθηνών, αναμένεται να πλήξει καίρια την Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ήλπιζε ότι θα εξασφάλιζε εκείνη την πρωτιά, ως πρόκριμα για την υλοποίηση των προσωπικών πολιτικών φιλοδοξιών της.
Εκείνοι πάντως που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν ότι η Φώφη Γεννηματά είναι το μοναδικό στέλεχος που μπορεί να… βάλει τρικλοποδιά στον Ανδρέα Λοβέρδο, με δεδομένο το προβάδισμα που έχει αποκτήσει ο Υπουργός Υγείας για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, σε επίπεδο αποδοχής από την κοινωνία.