Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας



Σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο.

Οι σωστικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν 39 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Άλλοι έξι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 με 65 άτομα.

Ήδη έχει γίνει η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ, στο λιμάνι Μαλαγαρίου της Σάμου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων επιβατών .Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 22 σοροί, 12 γυναικών, δύο ανδρών και τεσσάρων ανήλικων (τριών αγοριών και ενός κοριτσιού).


REUTERS / CHINA DAILY


Παραστρατιωτικός αστυνομικός σέρνεται κάτω από φλεγόμενα εμπόδια, κατά τη διάρκεια άσκησης σε στρατιωτική βάση στο Τσαολού, στην επαρχία Ανούι.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ


Εγκαίνια της Μονάδος Υπερβαρικής-Καταδυτικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος». Η σύγχρονη μονάδα λειτουργεί πάνω από 6 μήνες με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, αλλά και δωρεάς. Συμβάλλει στην αποκατάσταση βλαβών από τη νόσο των δυτών, αγγειοπαθειών λόγω σακχαρώδους διαβήτη, οστεονεκρώσεων, οξείας κώφωσης, οξείας τύφλωσης.


REUTERS / Khaled Abdullah


Αατυνομικοί πάνω σε ένα όχημα περιπολίας κάτω από μία γέφυρα στη Σανάα, κρατούν λουλούδια που τους χάρισαν ακτιβιστές, συμβολίζοντας την υποστήριξή τους για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Αλ Κάιντα στα νότια της χώρας. Τριάντα επτά αντάρτες, πιθανώς μέλη της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσε την Κυριακή ο στρατός στη νότια Υεμένη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την 6η ημέρα μιας εκστρατείας που έχει ως στόχο να απωθήσει τα μέλη της Αλ Κάιντα από τα προπύργια της οργάνωσης στη νότια Υεμένη.


REUTERS / AFOLABI SOTUNDE


Γυναίκες αντιδρούν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από το κοινοβούλιο της Νιγηρίας στην Αμπούτζα, απαιτώντας από τις δυνάμεις ασφαλείας να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ανέρευση των 223 μαθητριών που απήχθησαν από ισλαμιστές μαχητές πριν από δύο εβδομάδες, μέσα από το σχολείο τους στη Νιγηρία. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ ανέλαβε το μεσημέρι της Δευτέρας την ευθύνη για την απαγωγή.


FOSPHOTOS / Panayiotis Tzamaros


Κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο της Αθήνας, όπου προσήλθαν για απολογία οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, βρέθηκαν σήμερα οι Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης, οποίοι κλήθηκαν σε απολογία για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Για πολιτική σκευωρία σε βάρος τους έκαναν λόγο οι τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν από τις ανακρίτριες προθεσμία για να απολογηθούν.


Reuters / ZOUBEIR SOUISSI


Κόσμος μεταμφιεσμένος με στολές από τους χαρακτήρες stormtroopers των ταινιών Star Wars, συμμετέχουν σε τουριστική εκδήλωση, στο κινηματογραφικό σκηνικό των γυρισμάτων του Star Wars στο Ong Jmal, στην Τυνησία. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το εθνικό γραφείο τουρισμού της Τυνησίας, περιλάμβανε παρέλαση των ηρώων του Star Wars, πριν από την προβολή των ταινιών.


REUTERS / BOBBY YIP


Ένας άντρας τοποθετεί ένα καπέλο στον 4χρονο Ριάν Σίου, κατά τη διάρκεια πρόβας για την παρέλαση που θα γίνει σε τρείς ημέρες, για τον εορτασμό του ετήσιου "Bun Festival", στο νησί Τσέουνγκ Τσάου στο Χονγκ Κονγκ. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη σωτηρία των νησιωτών από το λιμό πριν από πολλούς αιώνες, και έχει ως στόχο να εξευμενίσει τα φαντάσματα και τα ανήσυχα πνεύματα.


REUTERS / GLEB GARANICH


Μία γυναίκα κλαίει καθώς στέκεται στην είσοδο του κτηρίου των εργατικών συνδικάτων, το οποίο πυρπολήθηκε κατά τις συγκρούσεις μεταξύ φιλορώσων και υποστηρικτών της ενωμένης Ουκρανίας, στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία. Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Οδησσό, μετά τις συγκρούσεις που οδήγησαν στο θάνατο περισσότερους από 40 φιλορώσους διαδηλωτές. Περισσότεροι από 2000 φιλορώσοι εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της έδρας της αστυνομίας, οι οποίοι, οπλισμένοι με ρόπαλα, έριξαν την πύλη με δύο φορτηγά απαιτώντας την απελευθέρωση των συντρόφων τους που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή μετά τις συγκρούσεις.


REUTERS / ANTONIO BRONIC


Οι Άρχοντες των Κεραυνών δίνουν παράσταση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Visualia, στην πόλη Πούλα στην Κροατία. Το Visualia 2014, είναι ένα φεστιβάλ ήχου και εικόνας, με στόχο την παρουσίαση νέων τεχνολογιών στον κόσμο και την εξοικείωση των πολιτών με αυτές. Το δεύτερο μέρος του φεστιβάλ παρουσιάζει εκθέσεις φωτισμού, 3D χαρτογράφηση βίντεο σε ιστορικά κτίρια της πόλης, εγκαταστάσεις φωτισμού και δύο παραστάσεις.


REUTERS / JIANAN YU


Εργαζόμενη σε εργοστάσιο φορτηγών οχημάτων, της αυτοκινητοβιομηχανίας Anhui Jianghuai Automobile Co. Ltd (JAC Motors) στο Χέφεϊ, στην επαρχία Ανούι. Ηδραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας συρρικνώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, ενισχύοντας τα ερωτήματα σχετικά με το αν η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξακολουθεί να χάνει τη δυναμική της.


REUTERS / ALETHA WOOD


Από ύψος τουλάχιστον οκτώ μέτρων, μπροστά στα μάτια των θεατών, έπεσαν οκτώ ακροβάτες τσίρκου χθες, μετά την κατάρρευση μιας υπερυψωμένης κατασκευής κατά τη διάρκεια παράστασης στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ. Οι ακροβάτες, όλες γυναίκες, είχαν μόλις αρχίσει την παράστασή τους, στην οποία αιωρούνταν από μία κατασκευή δεμένες από τα μαλλιά τους, όταν αυτή κατέρρευσε, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας υπεύθυνης για τη διοργάνωση των παραστάσεων του τσίρκου. Οι γυναίκες κρέμονταν από διαφορετικά ύψη και έπεσαν από απόσταση τουλάχιστον 8 με 12 μέτρων.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

"Ναυτεμπορική"