Τρίτη 6 Μαΐου 2014

“Καμπάνα” για εκμετάλλευση ανάπηρου

Κάθειρξη 11 ετών και έντεκα μηνών επιβλήθηκε από το κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε ρουμάνο δουλέμπορο, που επί μήνες εκμεταλλευόταν τον πόνο ανάπηρου ομοεθνή του, τον οποίο ανάγκαζε να ζητιανεύει στα φανάρια και του άρπαζε όλες τις εισπράξεις.
Ο 67χρονος δεν αρνήθηκε όσα αποκαλύφθηκαν και καταδικάστηκε για εμπορία ανθρώπων και ληστεία.
Ο Γολγοθάς του 33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ένα του πόδι, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010, όταν ο 67χρονος τον βρήκε στη Ρουμανία και τον έπεισε πως θα του διασφαλίσει κατάλυμα για να απασχοληθεί σε αγροτικές εργασίες στην Ελλάδα. Όταν όμως έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, τον “πέταξε” σε μια παράγκα, τοποθέτησε στην πόρτα της ένα λουκέτο και κρατούσε την ταυτότητά του για να μη δραπετεύσει από την ιδιότυπη φυλακή του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου, όταν λουόμενος στο Καραμπουρνάκι κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είδε τον 67χρονο να χτυπά τον ανάπηρο με τσεκούρι στην πλάτη τραυματίζοντάς τον. Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο ηλικιωμένος με τη βουλγάρα σύντροφό του προσπαθούσαν να αρπάξουν εισπράξεις που είχε κρύψει ο 33χρονος για να επιστρέψει στη χώρα του, ύψους 600 ευρώ.
Το μικτό ορκωτό εφετείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε χθες να μείνει ο κατηγορούμενος στις φυλακές, όπου είχε οδηγηθεί αμέσως μετά τη σύλληψή του. Η βουλγάρα σύντροφός του είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για πλημμέλημα, όμως δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και η έφεσή της απορρίφθηκε.

"Μ"