- Εκτός από τη Διευθύντρια σε διαθεσιμότητα τέθηκαν και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι - Ως δια μαγείας από το φάκελό του είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία - Ήταν μέλος της 4μελούς συμμορίας που είχε σκοτώσει τους 2 αστυνομικούς την 1η Μαρτίου 2011 στο Ρέντη - Τα θύματά τους ήταν 22 και 23 ετών! - Δικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου για την ληστεία που έγινε σε περίπτερο στο Μενίδι το ίδιο βράδυ και αθωώθηκε - Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού και δεν προέκυψαν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων
Η 1η Μαρτίου 2011 ήταν μια από τις ημέρες που βύθισε στο πένθος την ΕΛ.ΑΣ και βεβαίως τις οικογένειες των δυο αστυνομικών, μόλις 22 και 23 ετών που έπεφταν νεκροί από τον καταιγισμό πυρών με αδίστακτους κακοποιούς στο Ρέντη. Τότε, στα εγκληματολογικά εργαστήρια είχαν συλλεγεί τουλάχιστον 100 κάλυκες! Δυο μήνες αργότερα, τέσσερα άτομα συλλαμβάνονταν για την συμμετοχή σε αυτό το μακελειό. Όλοι τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Από τον Μάϊου του 2011 μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 οι άνθρωποι αυτοί ήταν προφυλακισμένοι και ΔΕΝ είχαν δικαστεί για τις δολοφονίες των 2 ειδικών φρουρών.
Στις 2 Οκτωβρίου του 2012 γίνεται η δίκη για την ληστεία του περιπτέρου στο Μενίδι που είχε προηγηθεί της συμπλοκής. Και ο ένας από τους 4, ο Γιώργος Μερζίδης, αθωώνεται και μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού. Τότε οι φυλακές ενημερώνονται ότι έχει γίνει άρση της προφυλακισης τους συγκεκριμένου κατηγορούμενου για το μακελείο στο Ρέντη και ζητείται να αποφυλακιστεί.
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διασταυρώσει τα στοιχεία και να δει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι υπόδικος για ανθρωποκτονίες! Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φάκελος του συγκεκριμένου ανθρώπου είχε για λίγες ώρες "εξαφανιστεί!" Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, όταν ο φάκελος βρέθηκε από αυτόν ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία!
Έτσι, ο αδίστακτος κακοποιός περνάει ελεύθερος την πύλη των φυλακών. Τέλος Οκτωβρίου, συνειδητοποιούν ότι έχουν αφήσει ελεύθερο έναν αδίστακτο κακοποιό και ενεργοποιείται ένταλμα σύλληψης του.
Αστυνομικοί πηγαίνουν σπίτι του αλλά φυσικά εκείνος είναι άφαντος... Για το συγκεκριμένο θέμα είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ.
Πηγές του Newsit από τις φυλακές Κορυδαλλού επιμένουν ότι ο άνθρωπος ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος είναι κατηγορούμενος για την ληστεία στο Μενίδι και την ανθρωποκτονία των 2 ειδικών φρουρών.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Μετά τη δημοσίευση του θέματος, το υπουργείο Δικαιοσύνης βγάζει ανακοίνωση όπου αναφέρει πως το υπουργείο μέχρι και σήμερα το μεσημέρι δεν έχει καμία ενημέρωση για το συμβάν και τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση και αμέσως αναφέρει πως θέτει σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι μέχρι το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης.
Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται:
Σε σχέση με όσα αναφέρονται για την αποφυλάκιση κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι ήδη διενεργείται από την Εισαγγελέα Εφετών – Επόπτη του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους του ΚΚ Κορυδαλλού, κρατούμενος που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών. Η έρευνα διενεργείται για τη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ
Το μακελειό στου Ρέντη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο σοβαρά τραυματίες συναδέλφους των θυμάτων είχε γίνει την 1η Μαρτίου.
Είχε προηγηθεί ληστεία σε περίπτερο στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης του οποίου είχε τηλεφωνήσει στην Αμεση Δράση και είχε αναφέρει τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.
Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο στη λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν, ενημερώνοντας παράλληλα το κέντρο της Αμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.
Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.
Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Δύο άλλοι αστυνομικοί από αυτούς που ακολουθούσαν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ δέχτηκαν από μία σφαίρα στα κράνη χωρίς να τραυματιστούν, ενώ σε άλλους δύο οι σφαίρες σφηνώθηκαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.
Τα θύματα
Γ. Ευαγγελινέλης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του τον υποχρέωσε να αναζητήσει εργασία αμέσως μόλις τελείωσε το σχολείο. Αντί να δουλέψει στο εργοστάσιο ξυλείας στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτης ο πατέρας του, προτίμησε να καταταγεί, τον Οκτώβριο του 2008, στην Ελληνική Αστυνομία. Οι φίλοι του έλεγαν ότι δεν κρατούσε τα χρήματα από τον μισθό του, αλλά τα έδινε για να συντηρήσει τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή του.
Γ. Σκυλογιάννης
Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων και ήταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά ενός υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Τρικάλων. Δούλευε από μικρός ως σερβιτόρος για να βοηθήσει την οικογένειά του. Στην EΛ. ΑΣ. κατετάγη το καλοκαίρι του 2009 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Εμενε σε ένα δυάρι με τη 19χρονη αδερφή του και την 20χρονη φίλη του.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
newsit