Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

H «Μαχόμενη Μειοψηφία» πίσω από τον εμπρησμό στο σπίτι της Μ. Καλτσά


Ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση τα ξημερώματα στο σπίτι της πρώην γενικής γραμματέα Χωροταξίας του υπουργείου Ανάπτυξης, Μαρίας Καλτσά, ανέλαβε με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση «Μαχόμενη Μειοψηφία».

Παράλληλα, τα μέλη της ίδιας οργάνωσης ανέλαβαν την ευθύνη για μια ακόμη εμπρηστική επίθεση στις 25 Νοεμβρίου στη Κυψέλη σε όχημα ατόμου το οποίο, όπως λένε, μαζί με άλλους χρησιμοποιώντας μαχαίρι επιτέθηκε σε μετανάστες μετά την δολοφονία του Μ. Καντάρη στην οδό Αθηνάς.
Για την Μ. Καλτσά αναφέρουν στην προκήρυξη ότι «ως πολιτικός του ΠΑΣΟΚ και αρχιτέκτονας, πρώην γενική γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και παράλληλα μέλος σε διοικητικά συμβούλια κατασκευαστικών εταιριών αναθέτοντας ουσιαστικά έργα στον εαυτό της, η κατασκευαστική Ηλιοχώρα ΑΕ θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στης οποίας το διοικητικό συμβούλιο η Μαρία Καλτσά υπήρξε μέλος είχε αναλάβει την κατασκευή για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών».
Σημειώνουν ακόμη πως είναι εμπλεκόμενη στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου ενώ σχετικά με την επίθεση τους λένε ότι «οι επιλογές της και κατά συνέπεια η ίδια βρίσκονται στο στόχαστρο, το σπίτι της γνωστό και η φαινομενική ασφάλεια των δεκάδων μπράβων της αριστοκρατίας του Π. Ψυχικού αποτελούν για εμάς μια πρόκληση και ταυτόχρονα για την ίδια μια μόνιμη απειλή για την σωματική της ακεραιότητα».
Στην προκήρυξη εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και σε άτομα του αναρχικού χώρου, ενώ αναφερόμενοι στον Χρόνη Μίσσιο σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «τα βιβλία του εκτός από πηγή έμπνευσης αποτελούν για εμάς μια ιδιαίτερη συντροφιά απέναντι στην εξατομίκευση αυτής της κοινωνίας»
protothema.gr