Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία-Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας


«Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Οι μηχανισμοί είναι γνωστοί σε όλους και όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είμαστε 95% κοντά σε συμφωνία» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συενδρίαση του Eurogroup, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξετάζονται όλες οι παράμετροι για να βρεθεί λύση στο ζήτημα της Ελλάδας.


«Είναι η τρίτη συνάντηση μέσα σε τρεις εβδομάδες και υπήρξε επίσης τηλεδιάσκεψη το Σάββατο. Όλες οι παράμετροι της λύσης είναι στο τραπέζι. Είμαστε αντιμέτωποι με τις ευθύνες μας. Ελπίζω η σημερινή σύσκεψη να έχει αποτέλεσμα και ελπίζω ότι δεν διαρκέσει υπερβολικά πολύ, γιατί όλοι είναι υπεύθυνοι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Οι μηχανισμοί είναι γνωστοί σε όλους. Οι μοχλοί πάνω στους οποίους μπορούμε να δράσουμε είναι γνωστοί σε όλους» δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί και συμπλήρωσε:
«Έχουμε μια συμφωνία που είναι 95% δυνατή σήμερα. Ας πάμε γρήγορα και ας φύγουμε από εδώ με μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να χρηματοδοτήσουμε το ελληνικό πρόγραμμα, να εκταμιεύσουμε την βοήθεια, η οποία πρέπει να δοθεί για να διαβεβαιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μεσοπρόθεσμα».
"Εθνος"