Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ο Ψυχάρης ζητάει παρέμβαση Παπούλια


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να δοθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει σήμερα η Ελλάδα, ζητάει με κύριο άρθρο του στην πρώτη σελίδα του «Βήματος της Κυριακής» ο Σταύρος Ψυχάρης.
Ο εκδότης του «Βήματος» απευθύνεται στον ανώτατο άρχοντα του τόπου, προχωρώντας παράλληλα σε μια περιγραφή της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, καθώς και το πώς φτάσαμε ως εδώ.
Ο Σταύρος Ψυχάρης επιχειρεί να αποτιμήσει τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, σε σχέση με το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ιδίως μετά από πρόωρες εκλογές που δεν θα αναδείξουν αυτοδυναμία.
Περιγράφει την τακτική των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, και τη μεθοδολογία που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν, προκειμένου να δοθεί λύση στην κρίση χρέους της Αθήνας, η οποία επηρεάζει την ευρωζώνη.
Ουσιαστικά, ζητάει από τον Κάρολο Παπούλια να παρέμβει στο πολιτικό σκηνικό, και με τις πρωτοβουλίες που θα λάβει, να δρομολογήσει την επίτευξη λύσης για τη διακυβέρνηση της χώρας. Κάτι που, σύμφωνα με τον Σταύρο Ψυχάρη, επιθυμεί η πλειοψηφία της κοινωνίας, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.