REPORTER
Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Θράκη δίνει ένα μήνυμα. Ειδικά τώρα, που εκτελείται εκεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την αμυντική θωράκιση της χώρας, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Η τάφρος του Έβρου που ξεκίνησε και προχώρησε ταχύτατα, μην το ξεχνάμε, επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου και αρχηγίας ΓΕΣ στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, που υπήρξε και ο εμπνευστής της, είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μεγάλο έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα στην Ελλάδα.
Επί της ουσίας, αυτό το έργο επισκέπτεται σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επικυρώνοντας με την παρουσία του όχι μόνον τη συνέχιση αλλά και την επιτάχυνση της ολοκλήρωσής της.
Το έργο όχι μόνον αλλάζει ριζικά τα αμυντικά δεδομένα στη Θράκη, όχι μόνον συμβάλλει αποφασιστικά στη λύση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, αλλά και μετατρέπει την περιοχή σε έναν υψηλής οικολογικής ποιότητας τόπο οικονομικής δραστηριότητας.
Για την ιστορία δε, αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι όταν η κατασκευή του έργου έγινε για πρώτη φορά ευρύτερα γνωστή πριν από αρκετό καιρό από δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Βήματος, οι μόνες αρνητικές αντιδράσεις ήρθαν από τη… Γερμανία: μέσα σε λίγες μόνον ώρες, γερμανικά δημοσιεύματα παρουσίαζαν απόψεις οργανώσεων που κατέκριναν το έργο ως δήθεν στρεφόμενο εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αμφισβητούσαν ακόμα και το δικαίωμα της Ελλάδας να το πραγματοποιήσει!…
Ήταν άλλωστε «συγγενείς» αντιδράσεις με εκείνες που προκλήθηκαν λίγο καιρό μετά για την αποδοχή της Ελλάδας της στρατιωτικής βοήθειας των 400 αρμάτων που προσφέρουν οι ΗΠΑ όχι μόνον ενισχύοντας τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και στέλνοντας ένα μήνυμα το οποίο μόνον όσοι δεν θέλουν δεν είναι σε θέση να δουν… Ένα μήνυμα ότι, παρά τα τρομακτικά της προβλήματα, η Ελλάδα έχει ισχυρή θέση στον δυτικό κόσμο, πολύ πέρα από την πεισματικά επιχειρούμενη από το Βερολίνο πορεία της προς την Αφρική…
•Αναδημοσίευση αποσπάσματος από το άρθρο του Γιώργου Μαλούχου, «Αφρική, Έβρος, Ισραήλ…», tovima.gr