Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πλατινί… μας διαφώτισε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συνέντευξη παραχώρησε σε ελληνική εφημερίδα ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε πως λειτουργεί σαν Ευρωπαίος και όχι σαν Γάλλος, με όραμα και προοπτική για την καλύτερη και ουσιαστική βελτίωση του ποδοσφαίρου.
Σημείωσε πως βία και παράνομο στοίχημα δεν έχουν θέση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα του αγώνα Ντινάμο – Λυών στο Ζάγκρεμπ, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που να υπέπεσαν στην αντίληψη των διαιτητών ή του παρατηρητή για το ενδεχόμενο να στήθηκε ο αγώνας. Άλλωστε, υποστήριξε, πως ένα σκορ μπορεί να λάβει διαστάσεις αν μία αμυντική γραμμή χαλαρώσει ή ένας τερματοφύλακας βρεθεί σε κακή μέρα. Θύμισε μάλιστα το παιχνίδι Βαλένθια – Γκενκ (7-0) για το οποίο καμία κουβέντα δεν έγινε.
Ο Πλατινί εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Θεόδωρο Θεοδωρίδη και εξήρε τις υπηρεσίες που προσφέρει στην UEFA σαν ‘αρχηγός όλων των ομοσπονδιών’! Αποκάλυψε μάλιστα πως σύντομα θα μετακομίσει και ο Πατρίκ Κομνηνός στα γραφεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αναγνωρίζοντας πως οι ικανοί Έλληνες έχουν θέση σε υψηλές διοικητικές θέσεις!
Τέλος έσπευσε να προειδοποιήσει τους μελλοντικούς αντιπάλους μας στο Euro 2012, πως η εθνική Ελλάδας αποτελεί ένα δυσκολοκατάβλητο ομοιοεγενές σύνολο που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους αντιπάλους της για να τη νικήσουν. Ομολόγησε όμως ότι όσο εκείνος ήταν ποδοσφαιριστής αγνοούσε, ποδοσφαιρικά, την ύπαρξη της χώρας μας.
Αυτά, για όσους νομίζουν ότι ίδρωσε το αυτί του προέδρου της UEFA, για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League. Ή μάλλον αυτούς που ψάχνουν φαντάσματα όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται όπως τα περιμένουν ή τους βολεύουν. Γιατί δεν μπορεί να κατηγορείς, χωρίς αποδείξεις, τον άλλον ότι ‘έδωσε’ ένα παιχνίδι όταν εσύ κέρδισες ένα άλλο από μια ομάδα που κατέβασε μια ενδεκάδα που ποτέ δεν είχε κατέβει ξανά σε αγωνιστικό χώρο.