Σεμινάρια για εφοριακούς για το πώς να διαχειρίζονται τους αγανακτισμένους φορολογούμενους διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών. Απαράδεκτες οδηγίες και τεστ για γέλια και για κλάματα! Παρομοιάζουν τους Έλληνες φορολογούμενους με ρέγγες και τους εφοριακούς με θαλάσσιους ελέφαντες που έχουν πρωταρχικό σκοπό να τους πιάσουν!
Απαράδκετα σεμινάρια που μάλιστα επιδοτούνται και από το ΕΣΠΑ διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών για τους εφοριακούς. Οι οδηγίες και τα τεστ άφησαν άφωνους τους περισσότερους εφοριακούς οι οποίοι αν και επιστήμονες αντιμετωπίζονται σαν να είναι οι πιο αφηρημένοι άνθρωποι στον κόσμο.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι εφοριακοί μαθαίνουν μεταξύ άλλων ποιες είναι οι λέξεις και οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούν όταν μιλούν με φορολογούμενους, ενώ τους δίδονται ασκήσεις με τις οποίες καλούνται να εξασκήσουν την ικανότητά τους στην ευεργετική ακρόαση και τη… συναισθηματική νοημοσύνη.
η γελοιότητα των τεστ και των οδηγιών είναι τέτοια που οι περισσότεροι εφοριακοί που πήγαν μέχρι τώρα στα σεμινάρια εξεπλάγησαν και αντέδρασαν στους εκπαιδευτές. Διαμαρτυρήθηκαν μάλιστα έντονα για την ιεράρχηση που κάνει το υπουργείο Οικονομικών ως προς τα προβλήματα στο έργο των εφοριών.
Το τεστ των 2 λεπτών
Οι εφοριακοί καλούνται, μάλιστα, βάσει ενός κειμένου στο οποίο περιλαμβάνονται 21 εντολές, να κάνουν το «τεστ των 2 λεπτών». Οι 21 εντολές αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, να γράψει ο εφοριακός αλλά και να υπογραμμίσει το όνομά του, να κάνει τέσσερις τρύπες στο χαρτί, να πολλαπλασιάσει το 123 με το 123, όπως να κάνει την πράξη 456x78x2+899 αλλά και τη διαίρεση του 999 διά 245 και να γράψει τα αποτελέσματα και να φωνάζει πού και πού δυνατά φράσεις όπως «πάω καλά» (χωρίς ερωτηματικό) ή «σχεδόν τελείωσα».
Ο εφοριακός καλείται να φωνάζει "πάω καλά" και "σχεδόν τελείωσα"
Καλείται επίσης ο εφοριακός να ζωγραφίσει ένα τρίγωνο και να το βάλει σε έναν κύκλο… Βέβαια το εν λόγω τεστ δεν είναι ακριβώς αυτό. Το πραγματικό έχει σκοπό να είναι ο εφοριακός απολύτως προσηλωμένος στο διάβασμα του κειμένου ώστε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να κάνει τίποτα από όλα αυτά όπως ρητώς αναφέρει η εντολή Νο 21 σε συνδυασμό με την εντολή Νο2!
Επίσης στα σεμινάρια μαθαίνουν και μια σειρά φράσεων που πρέπει να αποφεύγουν πάση θυσία όπως για παράδειγμα:
- Δεν έχετε δίκιο
- Κάνετε λάθος
- Δεν ισχύουν αυτά που λέτε
- Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος
- Είσαστε σε λάθος γραφείο
- Δεν είναι δικό μας το λάθος
- Είστε ανόητοι δε γίνονται εδώ τέτοια πράγματα
- Δε νομίζω ότι σας συμφέρει να έρθετε σε ρήξη με τους...
Και πάρα πολλές άλλες....
Newsit.gr