Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ Δύο προσαγωγές για το δέμα – βόμβα στον Χωριανόπουλο

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά χθες το βράδυ στην περιοχή της Σταυρούπολης όπου οι διωκτικές αρχές εντόπισαν και προσήγαγαν στην Αθήνα δύο άτομα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την αποστολή του δέματος-βόμβας στον πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, το οποίο ανεφλέγη στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ Κρυονερίου στην Αθήνα.

 Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι νεαροί θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για συμμετοχή σε άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα σωφρονιστικών υπαλλήλων. Το περιστατικό με την ανάφλεξη του παγιδευμένου δέματος που προοριζόταν για τον Δ. Χωριανόπουλο συνέβη τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου και από την αρχή ήταν γνωστό ότι είχε ταχυδρομηθεί από τη Θεσσαλονίκη, αν και ανέφερε ως αποστολέα τον αδελφό του «στόχου» τους. Χθες νωρίς το μεσημέρι την ευθύνη για το αποτυχημένο κτύπημα ενάντια στον πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής ανέλαβαν οι οργανώσεις FAI (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), το I.R.F. (Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο) και κομάντο Mauricio Morales, αναρτώντας σχετική προκήρυξη στο διαδίκτυο.
Λίγες ώρες αργότερα παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Σταυρούπολης, ενώ κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε σε τοπικό ενημερωτικό ιστότοπο ότι κάποιοι άνδρες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες απήγαγαν έναν νεαρό… Η καταγγελία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, αλλά στη συνέχεια αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της αντιτρομοκρατικής απέκλεισαν μία πολυκατοικία και έκαναν «φύλλο και φτερό» ένα διαμέρισμα στον τρίτο όροφο. Η όλη επιχείρηση έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα, ενώ έπεσε «σιγή ασυρμάτου» από την ΕΛ.ΑΣ. μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας. Αστυνομικές πηγές, ωστόσο, ανέφεραν ότι έγιναν δύο συλλήψεις νεαρών ανδρών, ηλικίας γύρω στα 30, και ότι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα. Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν, επισήμως, λίγο πριν από τα μεσάνυκτα.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  
Στην κοινή προκήρυξή τους, οι τρεις οργανώσεις που ανέλαβαν την ευθύνη για την αποστολή του δέματος-βόμβα προς τον πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής αναφέρεται και πάλι το «Σχέδιο Φοίνικας», που είχε γραφεί για πρώτη φορά σε αντίστοιχο κείμενο, με το οποίο η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η FAI και οι «Συμμορίες Συνείδησης» αναλάμβαναν την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης με στόχο το αυτοκίνητο της διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού. «Παλιές ομάδες ενεργοποιούνται και νέες δημιουργούνται, με την υπόσχεση να δώσουν πνοή στους εφιάλτες της εξουσίας και των υπηκόων της», αναφέρουν στην προκήρυξη και επιτίθενται με ύβρεις εναντίον του πρώην διοικητή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και σε όσους υπηρετούν σε αυτή. «Καλό είναι να γνωρίζουν πως βρίσκονται σε περίοπτη θέση στη λίστες στόχων της F.A.I./I.R.F» απειλούν…


"Μ"