Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκροχιασμό τρένου κοντά στο Παρίσι

Τουλάχιστον επτά νεκροί σε εκροχιασμό τρένου κοντά στο Παρίσι

ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ
Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε το απόγευμα κοντά στο Παρίσι, στο Μπρετινί-σιρ-Ορζ, με τραγική συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά επιβάτες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, πολλοί από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι από το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν χάσει τη τη ζωή τους επτά άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, αρκετούς από τους οποίους σοβαρά. «Ο απολογισμός των θυμάτων αλλάζει συνεχώς και δυστυχώς αναμένεται να αυξηθεί» πρόσθεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τραυματίες ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 12 εκ των οποίων οι 9 σοβαρά.
Οπως είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, πολλά βαγόνια –τουλάχιστον τέσσερα, κατά τις μέχρι τώρα πληροφορίες– έχουν ανατραπεί.
Ο συρμός, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Παρίσι προς τη Λιμόζ, στην κεντρική Γαλλία, προσέκρουσε στην αποβάθρα του σταθμού Μπρετινί-σιρ-Ορζ, κοντά στο Παρίσι. Το τρένο κόπηκε στα δύο, εισερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα στο σταθμό και τα έξι προπορευόμενα βαγόνια έπεσαν πάνω στην αποβάθρα.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί και μέσα τους έχουν εγκλωβιστεί επιβάτες που καλούν σε βοήθεια. Αλλες πληροφορίες μιλούν για επιβάτες που υπέστησαν ηλεκτροπληξία και υπέκυψαν.