Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τρεις οι νεκροί από τις εκρήξεις στη Βοστόνη


ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟ FBI

Τρεις οι νεκροί από τις εκρήξεις στη ΒοστόνηΣτους τρεις ανέρχονται οι νεκροί-ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί- από τις φονικές εκρήξεις κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου στη Βοστόνη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τουλάχιστον 144 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οκτώ παιδιά. Συναγερμός έχει σημάνει σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον για το φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Το FBI κάνει λόγο για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις 14.50 το απόγευμα, περισσότερες από δύο ώρες αφότου πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο πρώτος από τους 27.000 δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο.
Σύμφωνα με τις αρχές, 17 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οκτώ τραυματίες έχουν υποστεί σοβαρούς ακρωτηριασμούς.
Οπως ανέφερε το CNN, ένας Σαουδάραβας με τραύμα στο πόδι διακομίστηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς φέρεται ως ύποπτος για σύνδεση με τις βομβιστικές επιθέσεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν αυτή τη στιγμή και δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο.
Χθες το μεσημέρ (τοπική ώρα) κηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στο δρόμο του μαραθωνίου Boylston, κοντά στη γραμμή τερματισμού, ενώ η πλατεία Copley γέμισε καπνό.
Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε αργότερα στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Ρέιτσελ Ντέι, εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.
Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα από το σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου, νωρίτερα, έδειξαν τη σύγχυση έδειξαν τη σύγχυση και τον πανικό που προκλήθηκε στο σημείο, αλλά και τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών. Ματωμένοι πολίτες είχαν πέσει στο έδαφος από το ωστικό κύμα της έκρηξης και δέχονταν τις πρώτες βοήθειες των διασωστών.
Οι εκρήξεις έθεσαν την αστυνομία σε επιφυλακή, σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης, όπου συνέβησαν και οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.
"Εθνος"