Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ισραηλινοί κομάντος σταμάτησαν το Estelle


REPORTER
Όπως εύλογα μπορούσε να περιμένει κανείς, με βάση την προϊστορία της υπόθεσης Μαβί Μαρμαρά, το πλοίο  ”Estelle” που ξεκίνησε ένα αντίστοιχο δρομολόγιο για τη Γάζα, έπεσε σε μπλόκο του ισραηλινού ναυτικού. Οι πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς και οι αναφορές που γίνονται στο Twitter από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιγράφουν ένα σκηνικό έντασης, με δυνάμεις του ισραηλινού ναυτικού να σταματούν το πλοίο, και κομάντος να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε αυτό.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού Ναυτικού δήλωσε ότι στην επιχείρηση που ακολούθησε  με την εισβολή των κομάντος στο πλοίο, κανείς δεν τραυματίστηκε, και το Estelle οδηγήθηκε στο λιμάνι Άσντοντ.
Σημειώνεται ότι στο “Estelle” επιβαίνουν και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Με αφορμή την πρωινή εξέλιξη, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, στο περιθώριο ομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. “Αισθανόμαστε περήφανοι που σε αυτήν την αποστολή ανθρωπιστικής αλληλεγγύης συμμετέχουν δυο μέλη της Κοινοβουλευτική μας Ομάδας. Δυο γνήσιοι εκπρόσωποι ενός λαού που δοκιμάζεται και αγωνίζεται για αξιοπρέπεια και δημοκρατία 2,5 χρόνια τώρα και οι οποίοι κομίζουν μήνυμα αλληλεγγύης σε ένα λαό που χρόνια τώρα δοκιμάζεται και περήφανα αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία. Και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό συμβολικό μήνυμα. Ας γνωρίζουν οι εχθροί της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών ότι πιο ισχυρό όπλο απ΄ όλα τα οπλικά συστήματα είναι το όπλο της αλληλεγγύης των λαών. Και αυτό το ισχυρό όπλο εμείς απέναντι σε κάθε λαό, ακριβώς επειδή θέλουμε να αξιοποιούμε αυτό το όπλο και για τη δική μας προστασία και θέλουμε τούτη την ώρα την αλληλεγγύη όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου, το όπλο της αλληλεγγύης θα το έχουμε ψηλά στις αξίες και τις δράσεις μας”, ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.
Το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την επίθεση του ισραηλινού στρατού στο ESTELLE έκανε λόγο για μια ακόμα επίδειξη βαρβαρότητας από το κράτος του Ισραήλ.
«Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο πλοίο ESTELLE αποτελεί ένα ακόμα δείγμα επίδειξης βαρβαρότητας του κράτους του Ισραήλ που εγκληματεί ασταμάτητα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού έχοντας τη στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ο ελληνικός λαός πρέπει να διεκδικήσει να σταματήσει ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, να διακοπεί εδώ και τώρα η στρατιωτική συμφωνία – συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Video