Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μακεδονία

Περιοδεία στη Μακεδονία πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με πρώτο σταθμό το Ακριτοχώρι Σερρών, της μητρόπολης Σιδηροκάστρου, όπου θα επισκεφθεί το απόγευμα το Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο καθολικό του, το οποίο έχει οικοδομηθεί με την παραδοσιακή βυζαντινή αρχιτεκτονική και τεχνοτροπία.

Το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου διατηρεί πνευματικούς δεσμούς με τη μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, η οποία βοήθησε μεταξύ άλλων στην διαμόρφωση του νέου καθολικού της γυναικείας μονής.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα παραμείνει στην περιοχή του δήμου Σιντικής για τέσσερις ημέρες και θα επισκεφθεί χωριά, μοναστήρια και σχολεία, τη λίμνη Κερκίνη και το οχυρό του Ρούπελ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για τη Σιάτιστα, όπου θα γίνει δεκτός στις 4 το απόγευμα έξω από το δημαρχείο από τον δήμαρχο της πόλης, από τον μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο και πιστών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει, μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Δημητρίου.