Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ Ο.Ρ.ΘΕ.

Την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στη Θεσσαλονίκη, που εκφράζεται και με την ουσιαστική άρνηση της να διορίσει επί δίμηνο Διοίκηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού καταγγέλλει η ΝΔ Θεσσαλονίκης.  Συγκεκριμένα, στις 17-7-2011 έληξε η θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΘΕ που ορίζεται απο τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ και διοικεί τον ΟΡΘΕ και ακόμη μέχρι σήμερα δεν διορίστηκε νέα, ούτε μπορεί να συνεδριάσει η απελθούσα, η οποία να σημειωθεί ότι διορίσθηκε μ ε καθυστέρηση έξι μηνών.
Αποτέλεσμα, να έχει παγώσε ικαι πάλι κάθε δραστηριότητα του ΟΡΘΕ εδώ και δυόμιση μήνες .
Με δύο βαρύγδουπες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, υποσχέθηκε στους φορείς της πόλης μας την άμεση ολοκλήρωση της επικαιροποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και την μετατροπή της σε <παράδεισο> με εργαλείο τον ΟΡΘΕ που πρωτίστως θα αναβάθμιζε και θα ενίσχυε το ρόλο του.
Η κ. Μπιρμπίλη όμως και ο επόμενος κ. Παπακωνσταντίνου, εδώ και δυόμιση μήνες αδιαφορούν για το μέλλον του ΟΡΘΕ αφού δεν όρισαν τη Διοίκησή του δημιουργώντας εύλογα πολλά ερωτηματικά:
1-Ποιά η τύχη της επικαιροποίησης του Νόμου του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσ/νίκης για την οποία η διαδικασία διαβούλευσης που όρισε το ΥΠΕΚΑ έληξε τον ΜάΙο του 2011? (θυμίζουμε οτι η σχετική μελέτη παρελήφθη από την Ε.Ε.τον Οκτώβριο του 2009).
2-Ποιά η τύχη των υποθέσεων των πολιτών και Υπηρεσιών που απο το νόμο είναι υποχρεωμένοι να λάβουν γνωμοδοτήσεις απο την Ε.Ε.του ΟΡΘΕ?
3-Ποιά η τύχη των αναθεωρήσεων των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που επιβλέπονται αυτή την περίοδο απο τον ΟΡΘΕ και απαιτούν έγκριση της Ε.Ε για τις κατευθύνσεις και την προώθησή τους στο ΥΠΕΚΑ?
4-Ποιά η τύχη των σχετικών γνωμοδοτήσεων για τις σημαντικότατες μελέτες όπως της εξωτερικής περιφερειακής οδού, των γραμμών επέκτασης του ΜΕΤΡΟ και της χωροθέτησης της ΔΕΘ και της Ζώνης Καινοτομίας?
5-Πώς αντιμετωπίζεται η συνεχής μείωση του προσωπικού του ΟΡΘΕ ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες του αρμοδιότητες σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες?
Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αδιαφορεί επιδεικτικά για τον μοναδικό Οργανισμό που διαθέτει στην πόλη αλλά και για την ίδια την Θεσσαλονίκη.
Μήπως ο ΟΡΘΕ εντάσσεται στην επόμενη λίστα των υπό κατάργηση οργανισμών?
Μήπως η μη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής και των αποφάσεών της διευκολύνει άλλες καταστάσεις?