Την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στη Θεσσαλονίκη, που εκφράζεται και με την ουσιαστική άρνηση της να διορίσει επί δίμηνο Διοίκηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού καταγγέλλει η ΝΔ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στις 17-7-2011 έληξε η θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΘΕ που ορίζεται απο τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ και διοικεί τον ΟΡΘΕ και ακόμη μέχρι σήμερα δεν διορίστηκε νέα, ούτε μπορεί να συνεδριάσει η απελθούσα, η οποία να σημειωθεί ότι διορίσθηκε μ ε καθυστέρηση έξι μηνών.
Αποτέλεσμα, να έχει παγώσε ικαι πάλι κάθε δραστηριότητα του ΟΡΘΕ εδώ και δυόμιση μήνες .
Με δύο βαρύγδουπες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, υποσχέθηκε στους φορείς της πόλης μας την άμεση ολοκλήρωση της επικαιροποίησης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης και την μετατροπή της σε <παράδεισο> με εργαλείο τον ΟΡΘΕ που πρωτίστως θα αναβάθμιζε και θα ενίσχυε το ρόλο του.
Η κ. Μπιρμπίλη όμως και ο επόμενος κ. Παπακωνσταντίνου, εδώ και δυόμιση μήνες αδιαφορούν για το μέλλον του ΟΡΘΕ αφού δεν όρισαν τη Διοίκησή του δημιουργώντας εύλογα πολλά ερωτηματικά:
1-Ποιά η τύχη της επικαιροποίησης του Νόμου του Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσ/νίκης για την οποία η διαδικασία διαβούλευσης που όρισε το ΥΠΕΚΑ έληξε τον ΜάΙο του 2011? (θυμίζουμε οτι η σχετική μελέτη παρελήφθη από την Ε.Ε.τον Οκτώβριο του 2009).
2-Ποιά η τύχη των υποθέσεων των πολιτών και Υπηρεσιών που απο το νόμο είναι υποχρεωμένοι να λάβουν γνωμοδοτήσεις απο την Ε.Ε.του ΟΡΘΕ?
3-Ποιά η τύχη των αναθεωρήσεων των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων που επιβλέπονται αυτή την περίοδο απο τον ΟΡΘΕ και απαιτούν έγκριση της Ε.Ε για τις κατευθύνσεις και την προώθησή τους στο ΥΠΕΚΑ?
4-Ποιά η τύχη των σχετικών γνωμοδοτήσεων για τις σημαντικότατες μελέτες όπως της εξωτερικής περιφερειακής οδού, των γραμμών επέκτασης του ΜΕΤΡΟ και της χωροθέτησης της ΔΕΘ και της Ζώνης Καινοτομίας?
5-Πώς αντιμετωπίζεται η συνεχής μείωση του προσωπικού του ΟΡΘΕ ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες του αρμοδιότητες σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες?
Η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αδιαφορεί επιδεικτικά για τον μοναδικό Οργανισμό που διαθέτει στην πόλη αλλά και για την ίδια την Θεσσαλονίκη.
Μήπως ο ΟΡΘΕ εντάσσεται στην επόμενη λίστα των υπό κατάργηση οργανισμών?
Μήπως η μη λειτουργία της Εκτελεστικής Επιτροπής και των αποφάσεών της διευκολύνει άλλες καταστάσεις?