Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα που κάνει λόγο για χαράτσι σε καταθέσεις

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια. Η απάντηση της Κουμουνδούρου και η ανταπάντηση του Δ. Σταμάτη.
Νέα εστία αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε την Κυριακή μετά από δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που αναφέρει πως η Κουμουνδούρου προτίθεται να επιβάλλει κεφαλικό φόρο σε κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι πολίτες με τις τράπεζες, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια.

Αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τονίζει ότι δημοσιεύεται, χωρίς να διαψευστεί, ο κεφαλικός φόρος για κάθε συναλλαγή στις τράπεζες, δηλαδή στις αναλήψεις και στις καταθέσεις χρημάτων, ακόμη και στις καταθέσεις μισθοδοσίας και συντάξεων.

«Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο!», τονίζει ο κ. Σταμάτης και υπογραμμίζει πως «Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών".

"Ψάχνεις να βρεις μια αλήθεια με το κιάλι" 

Απαντώντας, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «ψάχνεις με το κιάλι για να βρεις μια αλήθεια στα όσα καθημερινά ισχυρίζεται η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ.» 

«Μιλούν για ασφαλιστικά ταμεία εκείνοι που τα κατέστρεψαν μέσω του PSI και πετσόκοψαν τις συντάξεις. Μιλούν για τις καταθέσεις των πολιτών εκείνοι που τις καταλήστεψαν μέσα από φοροεπιδρομές, κατασχέσεις και μειώσεις σε μισθούς. Για χαράτσια εκείνοι που τα επέβαλαν ως ‘προσωρινά’ για να γίνουν μόνιμα. Μιλούν για τα τυχερά παιχνίδια εκείνοι που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ σε φίλους τους επιχειρηματίες» σημειώνει το κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι είναι η δύναμη που εγγυάται τις καταθέσεις, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τις χαμηλές συντάξεις, καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

«Εμάς το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε άλλα στο λαό και άλλα στα e-mails» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

"Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε"

«Στη δήλωσή μου για την πρόσθετη φορολόγηση των συναλλαγών των πολιτών στις Τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με το γνωστό 'άλλα λόγια να αγαπιόμαστε'. Την επιβεβαίωση της όμως την έχει κάνει ο υπεύθυνος του Ασφαλιστικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρομπόλης, επικαλούμενος το Πρόγραμμα του Κόμματός του. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους» ανταπάντησε ο υπουργός Επικρατείας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ρομπόλης είπε ότι πρόκειται για πρόταση που είχε συμπεριληφθεί στα κείμενα προς διαβούλευση στο κόμμα. Απέρριψε ωστόσο ότι θα αφορά όλες τις συναλλαγές του πολίτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα τραπεζικά εμβάσματα, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

skai