Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Απίστευτο επεισόδιο στη Βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΘΥΕΛΛΩΔΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σάλος στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ουσιαστικά συνεδρίασης καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε κατά γράμμα όλο τον κανονισμό και τις διαδικασίες που προβλέπονται, ανέφερε ότι αναβάλλεται για άλλη ημέρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη.



Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη αφορά μήνυση από ιδιώτη για πώληση βιβλίων χωρίς παραστατικά.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εισηγήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση για αύριο, καθώς όπως ανέφερε, ομόφωνα το προεδρείο αποφάσισε ότι η απόφαση του εισαγγελέως δεν είναι επαρκώς δικαιολογημένη.
Η αναφορά αυτή της κ. Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο του Άδωνη Γεωργιάδη όσο και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι δημιουργείται με την απόφαση αυτή ένα κακό προηγούμενο, «ανοίγει η κερκόπορτα» είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και ότι η ΝΔ δεν θα το κάνει δεκτό.
«Μολονότι έχει διαβιβαστεί η πρόσκληση για τους βουλευτές κρατούμενους για να συμμετάσχουν στην σημερινή διαδικασία, από την εισαγγελική αρχή δεν δόθηκε χωρίς όμως κάποια αιτιολογία που μπορεί να γίνει δεκτή από τη Βουλή», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Βγαίνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως η Βουλή δημιουργεί ένα κακό προηγούμενο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απαντά «Αν διαφωνείς κάνε tweet».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την πρόεδρο της Βουλής πως όταν έβγαλε την ημερήσια διάταξη για την εκλογή, δεν υπήρχε όνομα όπως ορίζει ο κανονισμός. «Είναι παράτυπο, να ζητήσετε συγνώμη», της είπε.
Τότε η κ. Κωνσταντοπούλου του απάντησε: «Να σας θυμίσω ότι με πήρατε τηλέφωνο και σας είπα ότι δεν ξέρω το όνομα του προέδρου και μου είπατε ότι αν είναι ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχετε πρόβλημα, αλλά αν είναι άλλος, θα έχετε πρόβλημα».
Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία καθώς ταλαιπωρείται κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, όπως είπε, και συμπλήρωσε ότι αύριο έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπορεί να βρίσκεται στη Βουλή.
«Είναι άλλης τάξεως το θέμα που εκθέτετε, από το θέμα του πως πρέπει να λειτουργεί η Βουλή με όλους τους βουλευτές της» σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος υποστήριξε ότι δεν μπορεί η Βουλή να είναι δέσμια των αποφάσεων των δικαστικών λειτουργών και της δικαιοσύνης.
«Η Βουλή βάσει του συντάγματος λειτουργεί με τους 300 και όχι με τους 294. Δεν μπορεί ένας χαμηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός να μας καταταλαιπωρεί», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.
Στο θέμα παρενέβη και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης που τόνισε ότι ο κανονισμός της Βουλής δεν εξετάζει αν κάποιος απουσιάζει αλλά αποφασίζει κατά πλειοψηφία. «Από που αντλείτε την εξουσία;» αναρωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.
«Η σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να επηρεάζεται από άλλες λειτουργίες του πολιτεύματος. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκούσια απουσία» αντέτεινε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Για «συνταγματικό πραξικόπημα» έκανε λίγο αργότερα και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος. «Θέλετε να υπαγορεύσετε την πολιτική σας βούληση στον εισαγγελέα. Παραβιάζετε τη διάκριση των εξουσιών, εκβιάζετε τη δικαιοσύνη, είστε εκλεγμένη και με τη δική μας ψήφο. Να ανακαλέσετε αυτά που είπα και να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Θελετε να επηρεάσετε τη δικαστική κρίση ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής» σημείωσε σε έντονο ύφος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Ημερησία"