Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτο θράσος: Εργοδότης ζήτησε από έγκυο να κάνει έκτρωση για να μην απολυθεί

Σοκ προκαλεί η καταγγελία που έκανε μια έγκυος εργαζόμενη στην Κρήτη ότι δέχτηκε απειλές από τον εργοδότη της για να ρίξει το παιδί της αν θέλει να συνεχίσει να έχει τη δουλειά της!

Η 33χρονη γυναίκα, που εργάζεται σε εταιρία στο Ηράκλειο και είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών, καταγγέλλει μάλιστα ότι οι εργοδότες της κινήθηκαν και απειλητικά εναντίον της, ενώ υποστηρίζει πως είναι απλήρωτη εδώ και μήνες παρόλο που η θέση της επιδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Στην καταγγελία που έκανε προς την Επιθεώρηση Εργασίας η 33χρονη αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Μόλις γνωστοποίησα στους εκπροσώπους της εταιρίας την εγκυμοσύνη μου, δέχθηκα ανάρμοστη συμπεριφορά, τόσο λεκτική με προσβολές και ύβρεις όσο και απειλητική κατά της σωματικής μου ακεραιότητας".

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μιχάλη Σαρχιανάκη, η εργαζόμενη προσελήφθη με μισθό 615 ευρώ ως υπάλληλος γραφείου, ενώ έχει καθήκοντα μηχανικού. Αν και είχε σύμβαση αορίστου χρόνου, εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο μισθός της πληρώνεται από τους φορολογούμενους και η εταιρία καλύπτει μόνο τις ασφαλιστικές της εισφορές, η 33χρονη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, της ζητήθηκε να υποβάλει παραίτηση γιατί με βάση τη νομοθεσία από τη στιγμή που θα γεννήσει δεν μπορεί να απολυθεί για 18 μήνες.

"Μου οφείλουν -αναφέρει στην καταγγελία της- μισθούς τεσσάρων μηνών και επιδόματα του 2013 και του 2014. Προκειμένου να πάρω τα δεδουλευμένα μού ζήτησαν να υπογράψω ότι αποχωρώ οικειοθελώς από την εταιρία".

Στο πλευρό της μητέρας, που πρόκειται να γεννήσει σε λίγες ημέρες και όπως αναφέρει ο δικηγόρος της κατήγγειλε το περιστατικό προκειμένου να προστατεύσει τα διακαιώματά της, βρίσκονται ήδη πολλά σωματεία της Κρήτης αλλά και της Αθήνας, ανάμεσά τους τεχνικοί, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, αρχαιολόγοι και νοσοκομειακό προσωπικό.

Πηγή: Mega