Όταν ο Χίτλερ αποφάσισε να χτυπήσει την Ελλάδα, την Μέση Ανατολή και κατόπιν τη Ρωσία, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο μίσος για τον ελληνικό ή το ρωσικό λαό, αλλά το έπραξε στο πλαίσιο της αγωνιώδους αναζήτησης ενεργειακών πηγών, λόγω του ενεργειακού αποκλεισμού, που σταδιακά υφίστατο από τους αγγλοσάξονες οικονομικούς ανταγωνιστές του.
Από την εποχή, επομένως, του Χίτλερ ήταν γνωστά τα ενεργειακά αποθέματα της Μεσογείου, της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής και σε αυτά τα αποθέματα ήθελε να αποκτήσει πρόσβαση ο Χίτλερ, αδιαφορώντας για το λουτρό αίματος που θα προκαλούσε.
(Είναι άλλωστε γνωστό πως ανάπτυξη χωρίς ενεργειακούς πόρους είναι πολύ δύσκολη και ταυτόχρονα ελεγχόμενη από τους οικονομικούς αντιπάλους).
Και επιστημονικά, όμως, η ύπαρξη υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο επιβεβαιώνεται από τους μεταλλειολόγους, με την απλή παρατήρηση της ύπαρξης λασποηφαιστείων στο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου.
Τα ενεργειακά αποθέματα της Ρωσίας και της Μέσης Ανατολής είναι διαμερισμένα και αξιοποιούνται.
Αντίθετα, τα αποθέματα της Μεσογείου είναι μεν γνωστά αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμα, διότι θεωρούνται, κυρίως από τους Αμερικάνους συμμάχους μας, ως στρατηγικά τους αποθέματα.
Η Ελλάδα από τα στρατηγικά αποθέματα της Μεσογείου, θεωρητικά, ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό.
Είναι δυνατή, όμως, η εκμετάλλευσή τους από τους Έλληνες, γεγονός που σήμαινε ταυτόχρονα και την τεράστια οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας;
Τον δρόμο τον έδειξαν οι αδελφοί Κύπριοι.
Η Ελλάδα, άμεσα, χρειάζεται νέο γεωστρατηγικό σχεδιασμό, με ταυτόχρονη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ.
Ο Α. Σαμαράς πρέπει, μετά το ταξίδι στο Ισραήλ, να επισκεφθεί τη Ρωσία και την Κίνα, που αποτελούν τους δύο οικονομικοστρατηγικούς πυλώνες, τους οποίους πρέπει, τάχιστα, να εντάξουμε σε αυτόν το νέο γεωστρατηγικό σχεδιασμό.
Μην ξεχνάμε ότι, το 2018, ίσως, η Κίνα ξεπεράσει οικονομικά και την Αμερική, με ότι συνεπάγεται αυτό…
Το 2012 η Ελλάδα θα υποστεί τεράστιες πιέσεις, οι οποίες θα ξεκινούν από το χρέος.
Ένα χρέος, που, όχι «αθώα», κάποιοι συσσώρευαν, όλα αυτά τα χρόνια, στην πλάτη της και το οποίο έχει σχεδιαστεί να αποτελέσει τον μοχλό για την «αρπαγή» των ενεργειακών αποθεμάτων.
Και αυτό μπορεί να γίνει, ακόμη και μέσω της νέας δανειακής σύμβασης που θα υπογράψουμε, σε περίπτωση που δεν αντισταθούμε και δεν επανασχεδιάσουμε την γεωστρατηγική μας πολιτική.
Οι πιέσεις που θα υποστεί ο ελληνικός λαός, τους πρώτους μήνες του 2012, θα είναι απίστευτες, καθώς αναμένονται καθημερινές απειλές για χρεωκοπία, έξοδο από το ευρώ, πείνα και δυστυχία.
Και βέβαια μία κυβέρνηση υπό δοτό πρωθυπουργό της αρεσκείας εκείνων που ενδιαφέρονται να αρπάξουν τα ενεργειακά μας αποθέματα, όπως είναι ο κ. Παπαδήμος, θεωρώ ότι τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να πράξει, στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της Ελλάδος, τουλάχιστον σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα.