Η χρηματοδοτική εταιρία Tokyo Leasing μαζί με την εταιρία Kyocera, έχει ανακοινώσει το σχεδιασμό δημιουργίας του μεγαλύτερου πλωτού εργοστασίου ηλιακής ενέργειας στον κόσμο.
Η Kyocera έχει έδρα της το Κιότο και κατασκευάζει προηγμένα κεραμικά. Επιπλέον, έχει επεκταθεί στη δημιουργία συσκευασίας ημιαγωγών και ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, παράλληλα με τα συστήματα ηλιακής ενέργειας. Η Ιαπωνία είναι η τρίτη χώρα που θα δημιουργήσει ένα πλωτό εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας. Μέχρι στιγμής, η Ινδία και η Αυστραλία είναι οι 2 πρώτες χώρες με τέτοιες καινοτομίες.
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας 13,7 μεγαβάτ θα τοποθετηθεί στη λίμνη Γιαμακούρα Νταμ ενώ μια άλλη μονάδα 7,5 μεγαβάτ θα τοποθετηθεί στην λίμνη Ουμενοκιφουτουκόρι. Δεν έχει γίνει καμία δήλωση σχετικά με το κόστος του έργου.
Η πλωτή μονάδα στη λίμνη Γιαμακούρα Νταμ θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 4.700 νοικοκυριά.
Kyocera Corp.
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας θα περιέχει 51.000 ηλιακούς συλλέκτες Kyocera και θα καταλαμβάνουν ως και 180.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Υπολογίζεται πως η μονάδα παραγωγής θα παράγει ετησίως 16.170 μεγαβάτ. Το ποσό αυτής της ενέργειας θα είναι αρκετό για να τροφοδοτήσει ως και 4.700 τυπικά νοικοκυριά κάθε χρόνο.
Αυτό θα είναι το πέμπτο πλωτό εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας της Kyocera στην Ιαπωνία δεδομένου ότι το έργο ξεκίνησε το 2014. Οι υπεύθυνοι σκοπεύουν να πουλήσουν την ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται στις ηλιακές φάρμες, στην εταιρία Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τόκιο.
Η πλατφόρμα του ηλιακού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να αγκυρωθεί στον πυθμένα της λίμνης για να διατηρήσει την ακεραιότητά της. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει ανέπαφη ακόμη και κατά τη διάρκεια της σεζόν των τυφώνων.
Το πλωτό εργοστάσιο ηλιακής ενέργειας θα πρέπει να αγκυρωθεί για να παραμείνει σταθερό κατά τη διάρκεια των τυφώνων.
Kyocera Corp.
Ο Toshihide Koyano, σύμβουλος και γενικός διευθυντής της ομάδα ηλιακής ενέργειας Kyocera, δήλωσε:
«Λόγω της ταχείας εφαρμογής της ηλιακής ενέργειας στην Ιαπωνία, η εξασφάλιση εκτάσεων γης που είναι κατάλληλες για εγκαταστάσεις τέτοιας κλίμακας, γίνεται όλο και δυσκολότερη. Από την άλλη πλευρά, επειδή υπάρχουν πολλές λίμνες για γεωργική χρήση και τον έλεγχο των πλημμυρών, πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθούν επιχειρήσεις».
Η πλωτή μονάδα ηλιακής ενέργειας της λίμνης Γιαμακούρα Νταμ θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2018.
Πηγή: tilestwra.com