Τα κίτρινα δόντια μπορούν πολύ εύκολα να καταστρέψουν ένα ωραίο χαμόγελο και μια όμορφη παρουσία.
Τα καλά νέα, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι πως μπορείτε να προστατεύσετε τα δόντια σας δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στη διατροφή σας και πιο συγκεκριμένα, αποφεύγοντας ορισμένες τροφές…
Μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι πως ο καφές είναι η νούμερο ένα αιτία για το κιτρίνισμα των δοντιών. ΛΑΘΟΣ! Είναι το τσάι. Αν αφήσετε το τσάι στο φλιτζάνι σας για περίπου είκοσι λεπτά, και προσέξτε το φλιτζάνι, θα διαπιστώσετε πως μέχρι και αυτό έχει αλλάξει χρώμα.
Παράλληλα, το κάπνισμα και το κόκκινο κρασί μπορεί να κατηγορηθούν για την άσχημη εικόνα των δοντιών.
Μην απελπίζεστε όμως. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διορθώσετε το κιτρίνισμα των δοντιών. Υπάρχουν ειδικές λευκές ταινίες που κολλάνε γύρω και πάνω από τα δόντια για άμεσο και γρήγορο αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τη διατροφή, οι ειδικοί συνιστούν να προτιμάτε τις φράουλες που περιέχουν ασκορβικό οξύ, που αφαιρεί τους λεκέδες από τα δόντια και τους χαρίζει λάμψη.
Επίσης, για δόντια υγιή και λευκά ιδανική επιλογή είναι και τα σκληρά τυριά.
Άσχημη αναπνοή;
Όλοι έχουμε ξυπνήσει κάποιο πρωινό με άσχημη αναπνοή, και τρέχουμε απευθείας στο μπάνιο για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας.
Έχει συμβεί στους περισσότερους. Το πρόβλημα είναι αν αυτό συνεχίζεται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, πίσω από την άσχημη αναπνοή μπορεί να κρύβεται μια αυστηρή δίαιτα ή έντονη προπόνηση.
Συγκεκριμένα, η κακή αναπνοή προκαλείται από τα βακτήρια της πλάκας που απελευθερώνουν δυσάρεστες οσμές από τις ενώσεις θείου. Επιπλέον, η υπερβολική άσκηση οδηγεί σε αφυδάτωση, που αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερο σάλιο για καθαρίσει τη πλάκα από το στόμα.
Η παράλειψη πρωινού θα μπορούσε να είναι άλλος ένας λόγος για άσχημη αναπνοή, καθώς το πρωινό βοηθά στην ανανέωση του σάλιου που έχει λιγοστεύσει λόγω ύπνου.
Τέλος, μια πτήση με αεροπλάνο, ένας καφές ή το αλκοόλ μπορούν να δημιουργήσουν μια άσχημη αναπνοή.
Αυτό που θα βοηθήσει είναι να καταναλώνετε πολύ νερό ώστε να ανανεώνεται το σάλιο και να βουρτσίζετε τα δόντια σας συχνά ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφής που «πυροδοτούν» μια άσχημη μυρωδιά. Αν το πρόβλημα είναι έντονο και επίμονο συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας.
Πηγή: stogiatro.gr