Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Βρούτσης: Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη

«Δεν πρόκειται να μειωθεί καμία σύνταξη» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Δε θα μειωθούν οι συντάξεις, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε θα κάνουμε παρεμβάσεις» σημειώσε ο υπουργός ενώ τόνισε πως «με το νέο σύστημα διασφαλίζεται ότι οι επόμενες γενιές θα πάρουν και επικουρική σύνταξη και εφάπαξ».

Επιπλέον, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι το ασφαλιστικό σύστημα θέλει ακόμη νοικοκύρεμα καθώς είναι κατακερματισμένο με 92 διαφορετικούς τομείς. «Υπάρχουν ακόμη αδυναμίες και παθογένειες του παρελθόντος» σημείωσε.
«Κάνουμε προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα με ελέγχους και προσπάθειες δημοσιονομικής παρέμβασης για να δίνονται με ασφάλεια οι συντάξεις» συμπλήρωσε ο υπουργός.
Σε ό,τι αφορά τώρα στο εφάπαξ ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι καταβάλλεται κανονικότατα με μεγάλη ταχύτητα.
Διαμήνυσε ακόμη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αναγνώρισε ότι δεν είναι υψηλό το επίπεδο συμμετοχής στη ρύθμιση.
Σαρωτικοί έλεγχοι για τη μαύρη εργασία
Σε σάρωμα όλης της επικράτειας με σχεδιασμένες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης. «Δε θα αφήσουμε γωνιά της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι εργοδότες ότι με το να συμπεριφέρονται σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε στη χώρα υπονομεύουν εντέλει την ίδια τη βιωσιμότητά τους πριονίζουν το κλαδί που κάθονται» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

protothema.gr