Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εάν η Ελλάδα προχωρήσει ακομα καλύτερα σε όρους πρωτογενούς αποτελέσματος, τότε δεν αποκλείεται ένα μέρος από τα επώδυνα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή να μην εφαρμοστούν.
Αναφορικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι δεν μπορούν να γίνουν μειώσεις φόρων, αλλά τόνισε πως για τις επιχειρήσεις θα υπάρξει μειωμένο φορολογικό βάρος κατά 7% σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα, αλλά έκανε και γνωστή την πρόθεση του υπουργείου για φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων από ένα εισόδημα και κάτω.
Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη χώρα είναι η δραχμική αβεβαιότητα, κάτι που θα κοπάσει με την απόφαση του Eurogroup και έτσι όπως σημείωσε θα έρθουν επενδύσεις, αλλά και θα επιστρέψουν οι καταθέσεις.
Σχετικά με την πρόταση για κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μέσω ESM ή του EFSF, ο έλληνας υπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό δεν ανταποκρίνονται θετικά οι ξένες χώρες, αλλά εξέφρασε την ελπίδα μέσα στο 2013 να υπάρξει μία θετική εξέλιξη για το συγκεκριμένο θέμα.
Αναφορικά με την επαναγορά χρέους και κατά πόσο αυτό θα μπορούσε να αφορά υποχρεωτικά τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Στουρνάρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. Δήλωσε πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είναι υποχρεωμένα, αλλά μπορούν να πράξουν σύμφωνα με το δικό τους συμφέρον, σημειώνοντας παράλληλα πως τα ταμεία δεν προκαλούν ελάφρυνση δημόσιου χρέους ""διότι είναι σαν να βγάζεις λεφτά από την μια τσέπη και να τα βάζεις στην άλλη τσέπη του Δημοσίου".