Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΟΑΣΘ. Μεταφορές αφετηριών στον Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού.

Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι από αύριο Τρίτη 28.12.2010, γίνονται οι εξής μεταφορές αφετηριών στον Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν.Σ. Σταθμού:

• 1. Οι αφετηρίες των γραμμών:
α. Νο 9 «Ν. Σ. Σταθμός – Λαχαναγορά»
β. Νο 37 «Ν. Σ. Σταθμός – Κρυονέρι»
γ. Νο 38 «Ν. Σ. Σταθμός – Ευκαρπία» και
δ. Νο 40 «Ν. Σ. Σταθμός – Καλοχώρι»
μεταφέρονται στην οδό Μαργαροπούλου (παράλληλα και πίσω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, πλησίον της υπόγειας διάβασης του Ο.Σ.Ε.) και η μετάβαση των μετακινούμενων πολιτών, από και προς τις λοιπές αφετηρίες του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού, θα γίνεται δια της υπόγειας διάβασης, που συνδέει το Ν. Σ. Σταθμό με την οδό Μαργαροπούλου.
Η μεταφορά των αφετηριών αυτών επιβάλλεται για λόγους ασφαλούς μετακίνησης εντός του Ν. Σ. Σταθμού, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ και του περιορισμού του χώρου του Σταθμού Μετεπιβίβασης εξ αυτού του λόγου.
Οι διαδρομές των γραμμών 9, 37, 38 και 40 κατά τη μετάβαση προς το Ν.Σ. Σταθμό θα παραμείνουν οι ίδιες, με τη μόνη τροποποίηση ότι αντί να τερματίζουν στο Ν.Σ.Σ. θα συνεχίζουν στην οδό Αγίων Πάντων και θα τερματίζουν στην οδό Μαργαροπούλου. Στην αντίθετη κατεύθυνση θα εισέρχονται στη οδό Μοναστηρίου από τη οδό Μιχαήλ Καλού και θα συνεχίζουν κανονικά τις υφιστάμενες διαδρομές τους.
Δεν θα εξυπηρετείται από τις γραμμές 37, 38 και 40 η στάση "Ζωγράφου" επί της Μοναστηρίου στην κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, ενώ η στάση "Μιχαήλ Καλού" της γραμμής 38 θα εξυπηρετείται από τη γραμμή μόνο στην κατεύθυνση προς Μαργαροπούλου προς αποφυγή σύγχυσης του επιβατικού κοινού.
Δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα ωράρια λειτουργίας των παραπάνω λεωφορειακών γραμμών.
Μέχρις ότου να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου θα τοποθετηθούν προσωρινές στάσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
• 2. Η αφετηρία, με ταυτόχρονη επέκταση, της λεωφορειακής γραμμής Νο 23 «Πλ. Ελευθερίας – Ακρόπολη – Αγ. Ανάργυροι», μεταφέρεται απ’ την Πλατεία Ελευθερίας (Ελ. Βενιζέλου) στο Σταθμό Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού και η γραμμή μετονομάζεται σε «Ν. Σ. Σταθμός – Συκιές».
Με την επέκταση της γραμμής αυτής, βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού η σημερινή διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής διατηρείται και επιπρόσθετα οι χρήστες της θα μπορούν να εξυπηρετούνται απευθείας από και προς το σύνολο των λεωφορειακών γραμμών που έχουν αφετηρία ή τέρμα εντός του Σταθμού Μετεπιβίβασης του Ν. Σ. Σταθμού ή επί της οδού Μαργαροπούλου.