Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ “Μπαίνει μπροστά” η ανάπλασή της

Πρωτοβουλία για να προχωρήσει η ανάπλαση του δυτικού παράκτιου μετώπου, από τα δυτικά όρια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μέχρι και μετά το Καλοχώρι, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
Ο ίδιος, μαζί με τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου και Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, πραγματοποίησε αυτοψία σε σημεία όπου υπάρχει σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, στη Μενεμένη και στο Καλοχώρι.
Οι δύο δήμαρχοι ξενάγησαν τον κ. Σιμόπουλο στην περιοχή και του έδειξαν τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που δημιουργούνται στην εκβολή του χειμάρρου του Δενδροποτάμου, όπου τα νερά εγκλωβίζονται από φερτές ύλες, επιστρέφουν και λιμνάζουν, δημιουργώντας εστίες ρύπανσης. Ο κ. Σιμόπουλος και οι δήμαρχοι επισκέφθηκαν και το Καλοχώρι, σε σημεία του οποίου είναι εμφανής η περιβαλλοντική υποβάθμιση. Οι δύο δήμαρχοι ζήτησαν να προχωρήσουν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
“Σήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα, όμως ο χείμαρρος του Δενδροποτάμου έχει νερά. Και τα νερά αυτά δεν είναι καθαρά, όπως βλέπετε, γιατί από πιο πάνω χύνονται λύματα από διάφορες δραστηριότητες” ανέφερε στον κ. Σιμόπουλο ο κ. Κυρίζογλου, δείχνοντας το σημείο πάνω από τη γέφυρα της Μενεμένης.
“Οπωσδήποτε η ανάπλαση πρέπει να γίνει, γιατί το δυτικό παράκτιο μέτωπο είναι ο πνεύμονας της Θεσσαλονίκης, είναι το δέλτα του Αξιού, του Γαλλικού, του Λουδία, είναι η χλωρίδα και η πανίδα της Θεσσαλονίκης”, υπογράμμισε ο κ. Φωτόπουλος.
Από την πλευρά του, ο κ. Σιμόπουλος επεσήμανε ότι το πρώτο βήμα θα είναι η ίδρυση μιας εταιρείας με την επωνυμία “Παράκτιο Μέτωπο Δυτικού Θερμαϊκού ΑΕ”, κατά τα πρότυπα της “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ”, η οποία προχώρησε τις μελέτες για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου.

"Μ"