Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθερη η χρήση κινητού στις ευρωπαϊκές πτήσεις

Ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης θα είναι όσοι ταξιδεύουν στους ευρωπαϊκούς αιθέρες.
Πολύ σύντομα, οι επιβάτες των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών, δεν θα υποχρεώνονται να θέτουν τα τηλέφωνά τους σε «λειτουργία πτήσης» (airplane mode), σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Αεροπλοΐας.
«Θεωρητικά θα μπορείτε να συνεχίσετε να μιλάτε στο τηλέφωνο ακόμη και αφού περάσετε την πύλη αλλά και κατά την διάρκεια της πτήσης, όπως ακριβώς κάνετε στο τρένο» δήλωσε στο Assossiated Press ο Ηλίας Μαραγκάκης εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας.
Οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν ποιες συσκευές θα επιτρέπουν να παραμένουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πρακτικά θα απαιτηθούν αρκετοί μήνες έως ότου οι αερομεταφορείς να ανακοινώσουν ποιοι τύποι αεροσκαφών τους επηρεάζονται από τις εκπομπές σημάτων και ποιοι όχι. Όπως ανακοίνωσε η EASA, οι εταιρείες θα μπορέσουν να αρχίσουν να εφαρμόζουν τη νέα οδηγία μέσα στους επόμενους 8 μήνες. .
Η απόφαση της EASA ανοίγει το δρόμο στις αεροπορικές εταιρείες να αρχίσουν να παρέχουν νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίεςκατά τη διάρκεια της πτήσης.
.thetoc.gr