Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ομπάμα: Εάν οι Ελληνες εγκαταλείψουν το ευρώ, τα δεινά τους θα είναι περισσότερα

Σε ηχηρή παρέμβαση με αποδέκτες τόσο την Ελλάδα όσο και την ευρωπαϊκή ηγεσία προχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις για την οικονομία, από τον Λευκό Οίκο.
Προειδοποίησε πως, παρότι το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι ένα θέμα που εναπόκειται στους Έλληνες, «ο ελληνικός λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι εάν εγκατέλειπε την ευρωζώνη τα δεινά του θα ήταν χειρότερα».

Υπογράμμισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονται ενώπιον της «επείγουσας ανάγκης» να αναλάβουν δράση προκειμένου να επιλύσουν την κρίση της κοινής νομισματικής περιοχής και τους κάλεσε να διοχετεύσουν κεφάλαια στις αδύναμες τράπεζες «όσο το δυνατόν συντομότερα».
«Οι αποφάσεις αυτές βρίσκονται στα χέρια των ευρωπαίων ηγετών που ευτυχώς κατανοούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επείγουσα ανάγκη να αναλάβουν δράση», σημείωσε.
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ευρώπη στις όποιες δύσκολες λύσεις απαιτηθούν για την επίλυση της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, πρόσθεσε ο Ομπάμα, τονίζοντας παράλληλα ότι μια νέα βαθιά ύφεση στην Ευρώπη θα είχε επιπτώσεις και στην αμερικανική οικονομία.
Παρότρυνε επίσης το Κογκρέσο να ψηφίσει μέτρα που θα ενδυναμώνουν την αμερικανική οικονομία και κάλεσε τους Ευρωπαίους, να καταστρώσουν σχέδια για την ισχυροποίηση των προϋπολογισμών αλλά και να επιδείξουν πολιτική αφοσίωση στην επίλυση των προβλημάτων τους
 "Εθνος"