Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Νέος τύπος γυαλιού για εύκαμπτες οθόνες κινητού

Πολύ λεπτό και πολύ εύκαμπτο είναι το νέο είδος γυαλιού που δημιούργησε αμερικανική εταιρία, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέου τύπου οθόνες κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, οι οποίες θα λυγίζουν.
Το γυαλί, με την ονομασία Willow Glass, δημιουργήθηκε από την Corning, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει και το είδος γυαλιού, Gorilla Glass, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη ευρέως στις οθόνες πολλών κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών.
Το νέο γυαλί είναι λεπτό σαν φύλλο χαρτιού και το πάχος του μπορεί να μειωθεί έως τα 0,05 χιλιοστά, δηλαδή να γίνει πολύ λεπτότερο από τις σημερινές οθόνες που είναι 0,2 ή 0,5 χιλιοστά. Η Corning άρχισε κιόλας να προμηθεύει με δείγματα του Willow Glass πελάτες της που κατασκευάζουν οθόνες.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον το Willow Glass να αντικαταστήσει πλήρως το Gorilla Glass. Η πρώτη γενιά του Gorilla Glass εμφανίστηκε το 2007 και έχει μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί σε τουλάχιστον 575 προϊόντα 33 κατασκευαστών, καλύπτοντας τις οθόνες άνω του μισού δισεκατομμυρίου συσκευών παγκοσμίως. Το γυαλί αυτό εντόπισε πρώτος ο μακαρίτης συνιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς και το χρησιμοποίησε στο νέο iPhone.
Φέτος η Corning παρουσίασε σε έκθεση στο Λας Βέγκας την επόμενη γενιά, το Gorilla Glass 2, που είναι 20% πιο λεπτό από την πρώτη γενιά, ενώ έχει την ίδια δύναμη.
 
 Newsbomb.gr.