Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο γηραιότερος Έλληνας γιόρτασε σήμερα τα 112 χρόνια της ζωής του!!

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου γιόρτασε όχι μόνο το ονομαστική εορτή του   αλλά και τα γενέθλια του αφού έκλεισε σήμερα τα 112 χρόνια ζωής.  Ο κυρ Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1902 στο χωριό Ντοούζ Αγά της Πάφρας του Πόντου.  Από νεαρή ακόμη ηλικία έζησε και βιωσε τα θλιβερά γεγονότα  γεγονότα του ξεριζωμού του ποντιακού Ελληνισμού.
Είδε την σφαγή των συμπατριωτών του στο Χωριό Σούρμελο, τις ορδές του Τοπάλ Οσμάν να καίνε και δολοφονούν χωρίς οίκτο. Είδε να σκοτώνουν τους γονείς του και τους συγγενείς του. Είδε και έζησε την μεγάλη σφαγή στην Πάφρα. Θυμάται έντονα την φυγή των συμπατριωτών του στα βουνά το 1916 και το 1918 για να γλιτώσουν από το Τούρκικο  μαχαίρι. Το 1924 ήρθε μαζί  με άλλους συμπατριώτες του στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε αρχικά στο χωριό Κοκκινοχώρι  και στην συνέχεια στην Νυμφόπετρα Λαγκαδά. Σήμερα ζει στον Ασκό Θεσσαλονίκης μαζί με την μικρότερη κόρη του Μαρία και τον Γαμπρό του Ιορδάνη.
Χρόνια σου πολλά Κυρ Χαράλαμπε και να τα χιλιάσεις

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο από την περσινή απονομή τιμητικής πλακέτας  σε ειδική τελετή από τον  δήμαρχο Βόλβης κ. Δημήτριο Γαλαμάτη