Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για ανασφάλιστους και άπορους

Σε δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από 1-10 Νοεμβρίου οι ανασφάλιστοι και άποροι Θεσσαλονικείς.

Της Νικολέττας Μπούκα

Σαράντα γιατροί από δεκαέξι διαφορετικές ειδικότητες θα εξετάζουν τους ενδιαφερόμενους τις καθημερινές 09.00-13.00 και 17.00-21.00 και τα Σαββατοκύριακα 9.00-14.00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2315-555000 (12.00-17.00).
Ο χώρος όπου θα στηθούν τα ιατρεία είναι τα γραφεία του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης (πλατεία Φαναριωτών 2 με Παύλου Μελά, απέναντι από τα ‘Ηλύσια’, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης), ενώ θα παρέχονται δωρεάν εξετάσεις καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, παθολογικές, παιδιατρικές, ορθοπαιδικές, ογκολογικές, πλαστικής χειρουργικής και δερματικών παθήσεων, αγγειολογικές, γυναικολογικές, οδοντιατρικές, ωτορινολαρυγγολογικές και ουρολογικές προληπτικές εξετάσεις και συμβουλευτική βάσει ευρημάτων.
Παράλληλα, θα λειτουργεί και τμήμα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, καθώς και το κοινωνικό ροταριανό φαρμακείο με τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων με τη συνεργασία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία για τις δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις ανήκει στον κεντρικό Ροταριανό όμιλο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον όμιλο νεολαίας Rotaract και τον όμιλο γυναικών Inner Wheel. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και καλύπτεται οικονομικά από χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων που στήριξαν το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.
Την επίσημη έναρξη του προγράμματος θα κηρύξει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα. Επίσης, το ίδιο βράδυ, στις 8.30 μ.μ., στο Grand Hotel Palace, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Υγείας.
“Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε, πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Κι αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν ούτε καν τα πέντε ευρώ να δώσουν σε ένα νοσοκομείο. Σ’ αυτό το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, με τη συνεργασία γιατρών και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κάνουμε μια οργανωμένη προσέγγιση στο σύνολο των πολιτών της Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν ανάγκη υποστήριξης και βοήθειας”, τόνισε, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Ασπασίδης.
Ο ίδιος συνέστησε στους ενδιαφερόμενους να προσέρχονται στο ραντεβού τους πέντε λεπτά νωρίτερα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.