Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: Οι εκλογές θα δώσουν τη λύση στο δράμα…

‘Η ΘΑ ΛΥΘΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ Ή ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΤΣΑΤΣΑΡΑ
«Έχουμε επεξεργαστεί ένα ρεαλιστικό και ελπιδοφόρο σχέδιο εξόδου από την κρίση και σύντομα θα παρουσιαστεί τελειοποιημένο. Ένα πρόγραμμα σκληρής κυβερνητικής δουλειάς με δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που δεν ξεπερνούν τα «εσκαμμένα» και που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
 Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν μόνο «τρομακτικές» ή «μαγικές» λύσεις. Υπάρχουν και οι ορθολογικές που στηρίζονται στις λογικές αποφάσεις», είπε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Εργασίας και Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Κύρτσο και στην Αγγελική Σπανού ενώ αργά το μεσημέρι έκανε δηλώσεις στα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.
Δεν περιμένουμε να μας χαρίσει κανένας τίποτα. Εμείς θα αλλάξουμε και θα κερδίσουμε το στοίχημα.
«Η ανάγκη να ξαναγίνουμε ένας παραγωγικός τόπος με ορθολογικό δημόσιο τομέα, με ένα κράτος που δεν θα εγκλωβίζει τις ιδιωτικές παραγωγικές δυνάμεις, είναι τελείως διαφορετικό ζήτημα, από τη λάθος ακολουθούμενη δύο χρόνια τώρα μνημονιακή πολιτική.
Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις. Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.
Τα αλλεπάλληλα κύματα μέτρων μαζί μ’ αυτόν τον Αρμαγεδδώνα των μέτρων, που θα φέρει το «κούρεμα», συνεπάγονται κοινωνικούς κινδύνους.
Αρκεί να σκεφτούμε το πόσο μεγάλη «χασούρα» θα επιφέρει το κούρεμα - μπορεί και τριών δις- στα ασφαλιστικά ταμεία, που κατέχουν ελληνικά ομόλογα και είναι ήδη στο «κόκκινο».
Οι επιπτώσεις αυτού, θα πέσουν στην πλάτη των Ελλήνων.
Θα μας σημαδέψουν όλους . Θα χαράξουν το πετσί μας. Θα έρθουν νέες τραγικές μειώσεις των συντάξεων. Μαζί θα έρθει και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η τραγική άνοδος της οικονομικής συμμετοχής μας , στα φάρμακα και στην περίθαλψη.
Τέλος θα ακολουθήσει και η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων κ.α.
Ε, λοιπόν, φτάσαμε στο μη παρέκει…Ή θα σπάσει η τσατσάρα ή θα λυθεί ο κόμπος…
Δεν μπορεί οι αποφάσεις για την Ελλάδα και το μέλλον της, να διαμορφώνονται από τους δανειστές μας και η κυβέρνηση ανήμπορη, χωρίς καμία διαπραγματευτική ισχύ, να παρακολουθεί αμέτοχη.
Το «κούρεμα» πρέπει να βάλει πάτο στο βαρέλι.
Πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, για να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα, αλλά και η κοινωνική συνοχή. Καθώς επίσης η μείωση των ελλειμμάτων αλλά και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Τότε μόνο θα αποτελεί μια βιώσιμη λύση, όταν θα συνοδεύεται από “επιθετική” ανάπτυξη».Η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε με τον Αντ. Σαμαρά για τη μεγάλη αναμέτρηση.
Οι μη υποταγμένοι εναντίον των υποταγμένων…Οι ελεύθεροι απέναντι στους δεσμευμένους…
Ο κ. Νικολόπουλος στις δηλώσεις του κατέληξε:
«Ανηφορίζουμε σε δύσκολα μονοπάτια. Οι ώρες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Με τα σημερινά δεδομένα οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Στην Ελλάδα έτσι και αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Εμείς ως Ν.Δ. πρέπει να δώσουμε σαφές μήνυμα σε μια κοινωνία που αγωνιά και σε ένα λαό που βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία.
Γι’ αυτό πριν η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη τη λύση πρέπει να τη δώσει ο ελληνικός λαός. Και είμαι σίγουρος ότι η εντολή θα είναι καθαρή και ισχυρή για να ξεκινήσει η επαναδιαπραγμάτευση, μαζί και η τιτάνια προσπάθεια της ανόρθωσης της Ελλάδας μας».