Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Θρήνος στο MotoGP, σκοτώθηκε ο Μάρκο Σιμοντσέλι

Μαύρες στιγμές ζει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός με το χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι, ενός από τους πλέον αγαπητούς και ανερχόμενους αναβάτες του MotoGP. Ο αγώνας της Μαλαισίας διεκόπη και οι φίλοι των αγώνων ταχύτητας θρηνούν τον θάνατο του 24χρονου Ιταλού.

Στον ενδέκατο γύρο του γκραν πρι της Μαλαισίας, ο Σιμοντσέλι, που εκείνη τη στιγμή ήταν στην τέταρτη θέση, έχασε τον έλεγχο της Χόντα και έπεσε στο δρόμο των Κόλιν Έντουαρντς και Βαλεντίνο Ρόσι. Ο αγώνας διεκόπη αμέσως και ο Ιταλός (όπως και ο Έντουαρντς) μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Αρχικά αναφέρθηκε ότι ο Σιμοντσέλι είχε τις αισθήσεις του, όμως στις 16.56 τοπική ώρα διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι συναθλητές του είναι συγκλονισμένοι από το θάνατο του SuperSic, Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2008 στην κατηγορία των 250cc, με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ξεσπά σε λυγμούς πριν ακόμα ανακοινωθεί ότι ο φίλος του άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο της πίστας της Σεπάνγκ. Είναι ο δεύτερος θάνατος αναβάτη σε αγώνα του MotoGP τα τελευταία χρόνια. Το Σεπτέμβριο του 2010 έχασε τη ζωή του στο Μιζάνο ο 19χρονος Ιάπωνος Τομιζάβα Σόγια, επίσης με Χόντα. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, ο πρώην πρωταθλητής του IndySeries, Νταν Γουέλντον, έχασε τη ζωή του στο Λας Βέγκας, κάτι που θυμήθηκε στις δηλώσεις του ο πιλότος της Formula 1, Τίμο Γκλοκ: "Τι άσχημη εβδομάδα, μετά τον Νταν Γουέλντον, τώρα ο Μάρκο Σιμοντσέλι στο Moto GP. Οι σκέψεις μου είναι στην οικογένεια του και στους φίλους του".
Ο Σιμοντσέλι βρισκόταν σε μεγάλη κόντρα με τον Ντάνι Πεδρόσα, με τον Ισπανό να μετανιώνει για όσα είχαν διαδραμνατιστεί τις προηγούμενες μέρες, όταν κόντεψαν να έρθουν στα χέρια σε πάρτι χορηγού: "Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Μάρκο. Συγγνώμη για τις κουβέντες που είχαμε ανταλλάξει".
Η είδηση του θανάτου του Σιμοντσέλι σκόρπισε θλίψη και ξεπέρασε τα όρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο μπασκετμπολίστας Πάου Γκασόλ και ο ποδοσφαιριστής Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο ήταν οι πρώτοι που έστειλαν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, ενώ ανακοινώθηκε ότι στα ματς των ιταλικών πρωταθλημάτων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.