Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ποια κανάλια θέλουν τον Λιάτσο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η είδηση του διαζυγίου ανάμεσα στον Αιμίλιο Λιάτσο και την τηλεόραση του Star, ξένισε πολλούς, και προκάλεσε έκπληξη στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος ενδείξεις που να προδικάζουν μια τέτοια, συγκρουσιακή εξέλιξη στις σχέσεις των δυο πλευρών.
Το διαζύγιο ωστόσο είχε συναινετικό χαρακτήρα, ούτε το κανάλι αλλά ούτε και ο δημοσιογράφος θέλησαν να δώσουν συνέχεια, πυροδοτώντας παρασκηνιακές συζητήσεις και σχόλια, και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην τηλεοπτική καριέρα του Αιμίλιου Λιάτσου, εκδότη της εφημερίδας «Παρασκευή και 13».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την περίπτωση συνεργασίας με τον πρώην πλέον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, αναμένεται να εκδηλώσουν δυο κανάλια: Ο Alpha και πιθανόν το Mega.
To κανάλι της Κάντζας, που βρίσκεται και πάλι σε φάση διοικητικών αλλαγών, με τις φήμες να θέλουν τον Δημήτρη Κοντομηνά να ανακτά τον έλεγχο του σταθμού από τους Γερμανούς του RTL, θα ήθελε να ενισχύσει τη δημοσιογραφική εικόνα του, προσθέτοντας τον Αιμίλιο Λιάτσο στους παρουσιαστές του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Δίπλα δηλαδή στον Αντώνη Σρόιτερ, που παρουσιάζει το καθημερινό δελτίο, και τον Νίκο Μάνεση, ο οποίος έχει την ευθύνη των δελτίων του Σαββατοκύριακου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το προφίλ του Αιμίλιου Λιάτσου, και η εμπειρία από την καθοριστική συμβολή του στην οικοδόμηση του «εναλλακτικού» δελτίου ειδήσεων του Star, θα φέρουν αέρα ανανέωσης στον Alpha, και θα ενισχύσει την τηλεθέασή του.
Στο Mega απ’ την άλλη, υπάρχει μια γενικότερη αβεβαιότητα γύρω από τα πρόσωπα του ειδησεογραφικού τομέα του σταθμού, η περίπτωση του Αιμίλιου Λιάτσου ωστόσο έχει την ιδιαιτερότητα ότι ο εκδότης της «Παρασκευής και 13» ξεκίνησε την τηλεοπτική σταδιοδρομία του από το «Μεγάλο Κανάλι».
Αν τα πράγματα ήταν καλύτερα για το Alter, πολλοί θα… πόνταραν τα λεφτά τους στην προοπτική να βρεθούν και πάλι κάτω από την ίδια τηλεοπτική στέγη ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Αιμίλιος Λιάτσος. Τα προβλήματα του καναλιού ωστόσο είναι μεγ